Kultūras ziņas

Olainē sākti arheoloģiskie izrakumi

Kultūras ziņas

Eskalējas Leļļu teātra un Ģirta Šoļa konflikts

Žana Kokto grafikas Liepājā

Liepājā skatāma unikāla Žana Kokto grafikas izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

26. jūnijā plkst. 18 Liepājas muzejā atklās franču grafiķa, rakstnieka un režisora Žana Kokto līdz šim neeksponētu grafiku izstādi “Žans Kokto. Līniju māksla”, kas tapusi sadarbībā ar izstāžu kompāniju "Art Expo", informē Liepājas muzejs.

Izstādē varēs iepazīties ar Žana Kokto grafikām no Kesauri ģimenes kolekcijas - unikāliem darbiem, kas veltīti viņa draugam, izcilam māksliniekam Pablo Pikaso, Žana Kokto darbu portfolio ar 132 nospiedumiem no mākslinieka oriģināliem līniju zīmējumiem.

Žans Kokto
Žans Kokto
Parīzē dzimušais Žans Kokto bija multimākslinieks, kurš radoši izpaudās dažādās jomā – mākslā, kino, literatūrā. Parīzes mākslā viņš sāka darboties kopš 20. gadsimta padsmito gadu vidus. Viņa tuvākie draugi un līdzgaitnieki bija Pablo Pikaso, Marsels Prusts, Ēriks Satī un Andrē Žids. 1949. gadā Žans Kokto organizēja Biaricā “Nolādēto filmu festivālu”, 1953. un 1954. gadā viņu iecēla par Kannu festivāla prezidentu, bet 1957. gadā – par goda prezidentu. 1955. gadā Kokto ievēlēja Beļģijas Karaliskajā akadēmijā, kā arī Francijas Akadēmijā.

Liepājas muzejs jau vairākkārt ir sadarbojies ar izstāžu kompāniju “Art Expo”, rīkojot Salvadora Dalī, Renē Magrita, Marka Šagāla un franču sirreālistu litogrāfiju izstādi.

Žana Kokto grafiku izstāde Liepājas muzejā būs skatāma līdz 29. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti