Liepājā izstāda Padega, Sutas un Vidberga mākslas darbus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

28. oktobrī plkst. 17.00 Liepājas muzeja anfilādē atklās trīs izcilu Latvijas starpkaru perioda mākslinieku – Kārļa Padega, Romana Sutas un Sigismunda Vidberga grafikas darbu izstādi, informēja muzeja pārstāvji.

Izstādē "Padegs. Suta. Vidbergs. Darbi no Zuzānu kolekcijas" Liepājas muzeja anfilādē būs apskatāmi ap 60 grafikas oriģināldarbi, kas lielākoties tapuši starpkaru periodā – laikā, kad visi trīs autori pilnveidoja savus mākslinieciskos rokrakstus, kādus tos pazīstam mūsdienās.

"Visiem trim māksliniekiem kādā dzīves posmā bija raksturīgi provocēt tikumīgas un pilsoniskas sabiedrības sašutumu. Viņi centās lauzt stereotipus un aicināja mainīt auditorijas priekšstatus par pareizām un atzītām vērtībām mākslā," uzsvēra izstādes veidotāji. "Ekspozīcija akcentē trīs tēmas, kas vienmēr nodarbina radošus prātus, – sabiedrība, pilsēta un sieviete. Arī šīs izstādes varoņi savās grafikās vairāk vai mazāk ir pievērsušies šīm tēmām, un, salīdzinot viņu daiļradi, varam gūt priekšstatu par laikmetu teju pirms 100 gadiem, mākslā atstājot paliekošas, izcilas vērtības."

Izstādes iekārtojums tiek veidots sadarbībā ar mākslas centru "Zuzeum". Izstādes kuratore – mākslas zinātniece Laura Briede, scenogrāfs – Andris Konošonoks. Grafiskā dizaina autore – Madara Krieviņa.

Izstāde Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, būs aplūkojama no 2022. gada 28. oktobra līdz 2023. gada 6. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti