Liepājā būs tikšanās ar Sanktpēterburgas mākslinieku Vladu Kuļkovu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas muzejā 13. martā apmeklētājiem būs iespēja tikties ar Liepājā dzimušo Sanktpēterburgas mākslinieku Vladu Kuļkovu, nesen atklātās gleznu izstādes “Litota” autoru, medijus informē muzeja pārstāvji.

Kopā ar Vladu Kuļkovu no Sanktpēterburgas Liepājā ieradīsies arī mākslas zinātniece un kuratore Marija Turkina, kā arī Anna Barinova – Sanktpēterburgas mākslas pasaulē ievērojamās galerijas “Anna Nova” īpašniece.

Muzeja pārstāvji atzīmē, ka Vlada Kuļkova glezniecība ir dziļi psiholoģiska, emocionāla un spontāna. Mākslinieks jau salīdzinoši ilgu laiku ir pievērsies abstraktā ekspresionisma glezniecībai.

Autora mākslinieciskā tehnika atgādina “automātiski rakstītu vēstuli”, kad mākslinieks savā zemapziņā notiekošo ataino ar minimāliem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem, aiz tiem slēpjot dziļākas domas.

Tieši šajā kontekstā ir izvēlēts projekta nosaukums. “Litota” ir literatūrzinātnes jēdziens, kas pauž īpašības vai nozīmes samazinājumu.

Izstāde “Litota” Liepājas muzejā skatāma līdz 15. martam.

Par mākslinieku

Vlads Kuļkovs dzimis Liepājā, mācījies A. Štiglica Sanktpēterburgas Valsts mākslinieciski tehniskajā akadēmijā, māksliniekam ir aktīva izstāžu darbība, regulāri viņš iesaistās dažādos ar mākslu saistītos projektos.

No 2006. gada iedvesmas meklējumos Vlads Kuļkovs vairakkārt devies ceļojumos gan uz ASV, gan uz Austrumiem, kur apguvis jaunas glezniecības tehnikas.

Vlads Kuļkovs vairākkārt ticis iekļauts dažādos perspektīvu mākslinieku reitingos, viņa darbi ir atrodami privātkolekcijās Krievijā un citur pasaulē, Maskavas Laikmetīgās mākslas muzeja krājumā un mākslas muzejā “Hort Family Collection” Ņujorkā, ASV.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti