Liepājā atklās mākslinieka Sidara un dzejnieka Raudoņa izstādi «Plūsma»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” atklās mākslinieka Pētera Sidara un dzejnieka Pāvila Raudoņa izstādi “Plūsma”. Izstādi atklās piektdien, 10. janvārī, tajā būs skatāmas Pētera Sidara abstraktās gleznas, objekti un instalācijas no dažādiem materiāliem, kuras papildinās Pāvila Raudoņa dzeja, medijus informē koncertzāles pārstāvji.

“Savā radošajā kustībā “Plūsma” turpinu sadarboties ar dzejnieku Pāvilu Raudoni, kurš atspoguļo manus radošos darbus dzejā: trioletos un haikās. Dzeja ir ritms un vārds, tēlotāja māksla ir krāsa un forma, tas kopā papildina viens otru un veido veselu mākslas darbu, kas uzrunā izstādes skatītāju, un skatītājs iekļaujas šajā radītajā krāsu un dzejas kopējā plūsmā,” par izstādes ideju stāsta Pēteris Sidars.

Skulpturālās abstraktās gleznas tapušas no krāsainās plastmasas kausējumiem. Pēteris Sidars plastmasu raksturo kā neatņemama mūsdienu materiālās kultūras sastāvdaļu:

“Ņemot vērā plastmasas fizikālās īpašības un veidu dažādību, kā arī izmantošanas apmērus, tā varētu kļūt par cilvēka estētisko vērtību nesēju mākslā. Plastmasa dod iespēju izvirzīt pašu materiālu un tehnoloģisko procesu par prioritāti.”

Pāvils Raudonis (no kreisās) un Pēteris Sidars
Pāvils Raudonis (no kreisās) un Pēteris Sidars

Liepājā dzimušais Pēteris Sidars ir starptautiski atzīts mākslinieks. Jau vairāk nekā 40 gadu garumā viņš regulāri piedalās izstādēs Latvijā un ārzemēs, organizējis vairākas personālizstādes Latvijā, piedalījies starptautiskos konkursos, konferencēs un simpozijos Itālijā, Beļģijā, Japānā, Šveicē, Francijā, Meksikā, Lielbritānijā, Nīderlandē, ASV, Ķīnā un citur. Mākslinieka darbi atrodas Latvijas un ārzemju mākslas muzejos un privātkolekcijās.

Pāvils Raudonis ir dzejnieks, rakstnieks un kino producents, kurš ar panākumiem gan publicē savu dzeju un stāstus, gan darbojas kā filmu producents un scenārists. 2019. gadā izdevis dzejas krājumu "Starp redzamajām robežām" ar Pētera Sidara ilustrācijām. Ar dzeju piedalījies Pētera Sidara izstādēs "Arsenālā", "Daugavpils Rotko mākslas centrā", "Rīgas Mākslas telpā", "Dzelzceļa muzejā".   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti