Liepājā atklās lietuviešu mākslinieču izstādi «Pieteiktais klusums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Trešdien, 3. augustā, pulksten 17 Liepājas viesnīcas „Promenade Hotel” Hika spīķera terasē un Vites spīķera 2. stāvā festivāla “Via Baltica” ietvaros atklās divu lietuviešu mākslinieču darbu izstādi „Pateiktais klusums”.

Izstādē būs skatāmas Neringas Žukauskaites un Kristīnas Norvilaites grafikas. Kā apgalvo pašas mākslinieces, izstāde ir par tiem klusuma brīžiem, kas patiesībā nekad nav klusi un tukši, bet gan pilni dzīvības, pilni vārdu. Linogriezuma tehnikā veidotie mākslas darbi radušies, iedvesmojoties no plaša tēmu klāsta – klasiskās mūzikas, kosmosa, krīta zīmējumiem, kas karstā vasaras dienā zīmēti uz asfalta, u.c. Salīdzinājumā ar citiem linogriezuma tehnikas darbiem šie ir veidoti uz kanvām, nevis papīra, kā tas būtu parasti.

Kristīna Norvilaite un Neringa Žukauskaite ir lietuviešu mākslinieces, kas plaši pazīstamas mūsdienu mākslas pasaulē. Viņu personālizstādes ir notikušas vairāk nekā 20 valstīs un dalība grupu izstādēs vairāk nekā 100 valstīs visā pasaulē.

Kristīna Norvilaite ir zināma arī kā grāmatu ilustratore, scenogrāfe un starpdisciplināru mākslas darbu autore. Šajā izstādē viņas darbos dominē spilgtas dekoratīvās krāsas un kontrasti starp sarkano, balto un melno, apvienojot tos ar minimālisma estētiku.

Neringa Žukauskaite savus mākslas darbus saista ar klusumu – katrs izstādes apmeklētājs tiek aicināts cienīt klusumu, lai nokļūtu neparastā vietā, kurā mājo mākslinieka radošais gars un sapņi, kā arī meklēt savus vārdus šajā „Pateiktā klusuma” pasaulē.

Izstāde apskatāma līdz 2. septembrim, ieeja tajā ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti