Liepājā atklās klusās košā kolorīta meistares Unas Lekuzes personālizstādi 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Liepājā, galerijā “Romas dārzs”, no 11. augusta būs skatāma mākslinieces Unas Lekuzes personālizstāde “Spēle”. 

Izstādē apskatāmajās gleznās ir attēlotas klasiskas kompozīcijas, kuru bagātīgo un košo kolorītu caurstrāvo barokāla greznība. Darbos ir novērojams apjomīgs un pilnasinīgs ziedu un figūru attēlojums, dzirkstošas krāsas, emocionāls un jūtīgs modeļu portretējums, kā arī baudāma akadēmiska meistarība.
Māksliniece savā radošajā darbībā pievēršas klusās dabas žanram, aktiem, portretiem, kā arī simbolisma piesātinātām alegorijām, informēja galerijas “Romas dārzs” vadītāja Astra Dzērve.  

Una Lekuze. "Anna"
Una Lekuze. "Anna"

Izstāde tapusi, māksliniecei iedvesmojoties no baroka un renesanses glezniecības, šo vēsturisko laikmetu stilistiskās pazīmes no jauna atdzīvinot savos darbos spilgtā un dinamiskā izpildījumā. Tāpat autores gleznās strāvo latviešu glezniecības vecmeistaru elpa, kas ļauj mākslinieces darbiem turpināt un papildināt katram no mums tik pazīstamo un tuvo latviešu klasiķu mantojumu. 

Una Lekuze. "Saruna"
Una Lekuze. "Saruna"

Unas Lekuzes darbi atrodas privātkolekcijās ne tikai Latvijā, bet arī Ukrainā, Hersonas mākslas muzejā latviešu mākslas kolekcijā, kā arī Nīderlandē, Zviedrijā, Francijā, Itālijā, Austrijā, Šveicē, ASV, Kanādā, Korejā un citviet pasaulē. Tāpat māksliniece ir Ainas Mucenieces Viroterapijas fonda rīkotā starptautiskā konkursa “Māksla uzvar” (2017) prēmijas laureāte, un izstādē būs apskatāms konkursā godalgotais darbs “Klusā daba ar ziediem un granātābolu”.

Izstāde būs apskatāma galerijā “Romas dārzs”, Zivju ielā 3, līdz 15. septembrim, savukārt pēc tam darbus varēs aplūkot dizaina viesnīcas “Promenade Hotel” telpās. 
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti