Liepājā atklāj plenēra «Liepājas marīna ’14» darbu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

8. maijā plkst. 17 Liepājas muzeja mazajā izstāžu zālē atklās 19. starptautiskā zīmētāju un gleznotāju plenēra „Liepājas marīna ’14” atlasīto darbu izstādi.

Izstādē eksponēti pagājušās vasaras plenērā tapušie mākslas darbi – dažādu mākslinieku rokrakstos iemūžināta Liepāja un apkārtne.Izstāde skatāma no 8. maija līdz 7. jūnijam. Ieeja bez maksas.

Par Liepājas vasaras kultūras dzīves neatņemamu sastāvdaļu ir kļuvis mākslinieku Aivara un Ingas Kleinu organizētais starptautiskais jūras glezniecības plenērs. Pagājušā gada jūlijā notikušā 19. starptautiskā zīmētāju un gleznotāju plenēra devīze bija „Klasika”.

Pērnajā vasarā plenērā pulcējās dažādu paaudžu mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un ASV. Jau otro reizi notika arī jauno mākslinieku plenērs “Mazā marīna”, kurā bērni gleznoja un guva pieredzi līdzās profesionāliem māksliniekiem.

Izstādē „Liepājas marīna ’14” skatāmi 33 mākslas darbi. Mākslinieki pagājušā gada jūlijā iedvesmu smēlušies Liepājas pludmalē, gleznojuši ostu un Jūrmalciemu. Darbi tapuši dažādās tehnikās – eļļas gleznojumi, akvareļi, pasteļu zīmējumi ar daudzveidīgu skatījumu uz liepājniekiem ierastiem skatupunktiem.

Izstādes atklāšanā plenēra rīkotājs un kurators Aivars Kleins fotoretrospekcijā atskatīsies uz pagājušajiem radošajiem gadiem un prezentēs katalogu. Katalogs ataino pēdējo trīs vasaru plenēra darbus, tas ar Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu izdots Jelgavas tipogrāfijā.

Šogad notiks jau 20. starptautiskais gleznotāju un zīmētāju plenērs Liepājā, un Aivars Kleins jau plāno tā norisi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti