«Lielajā dzintarā» atklās izstādi par cilvēku un tehnoloģijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jauno mediju mākslinieki piektdien, 27. septembrī, aicina uz izstādes “Starpliktuvē” atklāšanu. “Starpliktuvē” 16 mākslinieki pēta cilvēka attiecības ar tehnoloģijām, savos darbos atkailinot pārspīlētās gaidas pret tehnoloģiju veiktspēju un demistificējot to darbības principus, paziņojumā medijiem informē organizatori.

Izstāde noritēs koncertzālē “Lielais dzintars” un mūsdienu mākslas festivāla “Liepājas Mākslas forums” ietvaros būs skatāma līdz pat 30. oktobrim. Ieeja – bez maksas.

“Ikdienā strādājot mākonī, ik pa laikam saskaramies ar iznirstošo logu, kas vēstī, ka dokuments “kopēts starpliktuvē”. Kāda ir šī telpa, kam dots visnotaļ mītiskas vietas nosaukums?

Krista Dintere, Reinis Naļivaiko. Darbs "Introverti"
Krista Dintere, Reinis Naļivaiko. Darbs "Introverti"

Jauno mediju mākslas izstādes mākslinieki pēta to, ko dēvē par imaginārajiem medijiem,” paziņojumā par izstādes ideju stāsta tās kuratores Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas vadītāja Anna Priedola un māksliniece, neatkarīgā producente Ieva Vīksne.

Izstādē mākslinieki ļaus skatītājiem fiziski iekāpt attēlu telpās un izpētīt, kas norisinās starpliktuvē – “nesataustāmajā dimensijā, kurā tiek glabāti pārāk sarežģīti vārdi, paroles un rēķinu numuri, nepabeigtas domas un nenosūtītas vēstules, iespējami apkaunojošas atmiņas, mēmes, kas personiskajām reakcijām uzliek popkultūras šablonus, un ar izplatīšanas ierobežojumiem aplikti attēli,” raksturo kuratores.

Starpliktuve izstādē apskatīta kā vieta, kur glabājas pagaidu lietas - “viss, kas gaida īsto mirkli, bet mēdz uznirt visnepiemērotākajā brīdī,” norāda organizatori.

Gints Gabrāns. Projekts "Trūdi"
Gints Gabrāns. Projekts "Trūdi"

Izstādē ar interaktīvām skaņas, gaismas un video instalācijām, 3D animācijām, AR (paplašinātās realitātes) vides un video darbiem piedalās 16 mākslinieki, kuri visi sevi saista kā ar Liepāju, tā jauno mediju mākslu – Gints Gabrāns, Paula Vītola, Krista Dintere, Reinis Naļivaiko, Rihards Vītols, Pēters Riekstiņš, Uldis Hasners, Rasma Kroģere, Diana Mikanova, Gustavs Lociks, Tija Plāce, Kaspars Jaudzems, Gunta Dombrovska, Andrejs Poikāns, Ieva Vīksne, Anna Priedola.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti