Rīta Panorāma

Lietuva izraidīs Baltkrievijas diplomātus

Rīta Panorāma

Starptautiskais džeza meistarklašu festivāls "Voicingers On Tour" pirmo reizi Latvijā

Starptaustiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls "Ūdensgabali"

Līdz rudenim ik trešdienas vakaru norisināsies laikmetīgās un video mākslas festivāls «Ūdensgabali»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šovasar starptautiskajā laikmetīgās un video mākslas festivālā "Ūdensgabali" AB dambī no 7. jūlija līdz 15. septembrim būs iespēja iepazīties ar globālajām tendencēm video mākslas pasaulē

Kā uzsver pasākuma organizatori, šo festivāla izlašu apkopojums ir veidots, lai paplašinātu priekšstatus par to, cik daudzveidīga var būt laikmetīgā video māksla, aicinot arī paturēt prātā vietējos kontekstus.

Starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls “Ūdensgabali” šogad norisinās jau 21. reizi. Līdz pat rudens sākumam rīdziniekiem un arī pilsētas viesiem būs iespēja apmeklēt šo festivālu un tajā apskatīt starptautiski atzītus mākslas darbus.

Mākslas centrā katru trešdienas vakaru būs iespēja iepazīties ar globālām aktualitātēm un tendencēm laikmetīgajā un video mākslā no visas pasaules.

Mākslas centra “Noass” vadītājs Krišs Zilgalvis pastāstīja: “Programma veidota sadarbībā ar partnerfestivāliem, tādiem kā Oberhauzenes īsfilmu starptautiskais festivāls, Japāņu mediju mākslas festivāls un citiem. Šogad pirmo reizi iekļautas izlases no Somijas un Rumānijas video mākslas festivāliem un programmu noslēgs Latvijas video izlases mākslas skate.”

Festivāls atspoguļos video mākslas daudzpusīgumu un daudzveidību, kā arī ikvienam būs iespēja iepazīties ar spilgtām, košām, izklaidējošām un iedvesmojošām pasaulslavenu video arhīvu un mediju mākslas festivālu jaunākajām programmām.

“Programma sastāv no izlašu demonstrēšanām, kuras ievadīs lekcijas un lekcijas notiks tādā pus brīvā dabā ar skatu uz Vecrīgu un ūdeni, tad tiks demonstrēti mākslas darbi uz šeit pat redzamā ekrāna. Mākslas darbi ir gan kā animācija, kā multfilmas vai arī video darbi, kas dažreiz robežojas ar laikmetīgo, nu jau īsfilmu formātu,” skaidroja Krišs Zilgalvis.

Ņemot vērā pandēmijas radītos apstākļus, festivāla organizatori norāda, ka šogad nācies meklēt radošus un reizē atjautīgus risinājumus, kā nodrošināt veiksmīgāku mākslas darbus izvietošanu.

Krišs Zilgalvis atklāja: “Mākslas centrs “Noass” savas galeriju telpas izgriež uz ārpusi, uz otru pusi. Sanāk, ka ierastās galerijas sienas, tagad ir kuģa fasāde. Lielākā daļa mākslas darbu tiks eksponēti ārtelpā un būs pieejami publiski, bez jebkādiem ierobežojumiem un visu cauru diennakti.

Pasākuma pārstāvji uzver, ka festivāls ir platforma video mākslas attīstības veicināšanai Latvijā. Festivāla norišu programma pieejama mākslas centra "Noass" mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti