Leļļu izstāde rotā Aizputi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Aizputes Tūrisma un mūžizglītības centra izstāžu zāle ietērpusies Ziemassvētku rotā. Tur pašlaik apskatāmas dažādas lietas no Leļļu muzeja kolekcijas, kas saistītas ar ziemas un Ziemassvētku tematiku.

Tūrisma un mūžizglītības centra vadītāja Signe Pucena stāsta, ka sākotnēji radusies doma sadarbībā ar Leļļu muzeju un Ināru Liepu veidot Ziemassvētku rotājumi izstādi. Gala iznākums izdevies pārsteidzošs, sacīja Signe.

"Tie slidzābaki un slēpes, jau ceļot ārā, man likās, ā, tādi arī te būs! Nedomāju, ka tāds būs papildinājums ziemassvētku izstādei. Likās, ka būs mantiņas un rotaļlietas. Te ir tik daudz dažādu lietu, ka mēs pat neiedomājamies, ka arī tas ir Ziemassvētku laiks, ziemas prieki, grāmatu lasīšana, silti satuntulējoties pie kamīna," stāsta centra vadītāja Signe Pucena. 

Šādā siltā, lampiņu virteņu, rotājumu un senatnes elpas apdvestā  noskaņā Aizputes pašā centrā tapusi Ziemassvētku izstāde. Iekārtošanas darbi gandrīz galā, sacīja izstādes veidotāja Ināra Liepa no ceļojošā Leļļu muzeja, kam pašlaik nav savu telpu.

"Lai nu kur, bet kastēs sapakota Ziemassvētku kolekcija stāvēt nevar. Jāpušķo, jāliek ekspozīcijā, jādod cilvēkiem iespēju satikt to mazo brīnumu, ko rada mazā mantiņa, varbūt ne izcili skaista, bet noteikti atsauks bērnības atmiņas. Daudzas lietas man pašai ir dāvinātas, pirktas, tā izveidojusies brīnišķīga kolekcija," saka Ināra Liepa.

Vairākus gadus šī kolekcija Ziemassvētkos tiek rādīta cilvēkiem, pirmo reizi ārpus Rīgas - Aizputē.

Ekspozīcijā ir  apskatāma arī 200 gadus veca eglīšu mantiņa, turklāt no stikla.

Plaši pārstāvētas padomju laiku eglīšu mantiņas. Skatāmas arī trīsdimensiju grāmatas un vēl citas lietas, kas saistītas ar Ziemassvētkiem un brīnumu gaidīšanu, stāsta izstādes veidotāja.  

Dažādas ir Ziemassvētku kartītes, var redzēt, cik tās ir bijušas daudzveidīgas – gan fotogrāfijas, apzeltītas utt. Eņģeļu tēma, saldie pārīši eglītes fonā. Daudz interesantu lietu.

Izstādē aplūkojamas arī Ināras Liepās veidotās lelles. Viena no tām sēž uz palodzes un tā vien vilina ielūkoties izstādē. Karuseļu lelle, ja tai pieskaras, pat izpilda vēlēšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti