Latvijas paviljonu Venēcijas biennālē apmeklējuši jau 20 tūkstoši

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Venēcijā sākusies 55. mākslas biennāle, kurā piedalās 88 valstu nacionālie paviljoni. Desmit no tiem piedalās pirmo reizi, un tas ir recordaugsts skaits! Latvija Venēcijas biennālēs piedalās kopš 1999. gada, bet šogad pirmo reizi ieguvusi izcilu paviljona atrašanās vietu – Arsenālā.

Salīdzinoši - ja Arsenāla teritorijas celiņi atgādina Brīvības ielu, tad mūsu paviljons varētu būt vieta ap Līvu laukumu. Latvijas ekspozīciju “Ziemeļi – Ziemeļaustrumi” vērtē arī LR Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme–Grende: “Beidzot Latvijai bija jānokļūst Arsenālā, vietā, kuru redz. Latvijai ir jātop redzamai. Mēs esam lepni par saviem māksliniekiem, kuri parādījuši kvalitatīvu mākslu, to apliecina arī citu valstu cilvēki, kuri saka, jā, Latvijas ekspozīcija šogad ir interesanta.”

Latvijas projekts “Ziemeļi – Ziemļaustrumi” ir mākslinieku Kriša Salmaņa un Kaspara Podnieka kopdarbs. Krišs Salmanis vērtē: “Sanācis ir tieši tā, kā esmu iztēlojies, “Ziemeļi - Ziemļausturi” kontrastē ar blakus esošo Latīņamerikas un Itāļu institūta veidoto ļoti silto ekspozīciju, ar mūsējo ir viss kārtībā. “

Mūsu ekspozīocija ir latviska un ar ļoti specifisku saturu. Izstrādes organizatori vērtē, ka tas ir tieši tas, ko Venēcijas biennālē skatītāji vēlas ieraudzīt.

Latvijas paviljona ekspozīcijas projektu organizēja Laikmetīgās mākslas centrs “KIM”, sadarbojoties ar Ņujorkas mākslas organizāciju "Art in General", kas ir viena no senākajām un zināmākajām Ņujorkas laikmetīgās mākslas institūcijām ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti