Latvijas pārstāvniecībā Briselē atklāta Jāņa Anmaņa personālizstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Briselē, Latvijas Pastāvīgā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā 17.septembrī tika atklāta multimākslinieka Jāņa Anmaņa personālizstāde „Gaismas ceļš”, kas Briseles publikai atklāj meistara pasaules redzējumu un uzticību saviem jaunrades ideāliem gleznās, sarakstītajās grāmatās un ierakstītajos kompaktdiskos.

„Jānis Anmanis ir universāla personība latviešu mākslā, jo viņš ir slavens ne tikai kā gleznotājs, bet ir izpaudies arī daudzās citās mākslas jomās,” atklājot izstādi, uzsvēra Latvijas pastāvīgā pārstāve Eiropas Savienībā, vēstniece Ilze Juhansone. Izstāde apliecina mākslinieka brīvo mākslas lidojumu un uzticību saviem ideāliem, kuru pamatā ir mīlestība pret savu dzimteni Latviju.

„Jānis Anmanis reiz par savām gleznām ir teicis, ka tās ir senču balsis un sirdspuksti. Tā ir ne tikai viņa mīlestība uz Latviju – tā ir visu mūsu kopīgā mīlestība uz Latviju. Nu mākslinieka jubilejas gaisotnē šie sirdspuksti skan Eiropas sirdī – Briselē, un ļauj ieraudzīt gaismu, gaismas ceļu.” uzsvēra Juhansone.

„Šīs gleznas ir mana dzīve. Tas ir mans ceļš uz gaismu un gaismas stari esat jūs. Lai mani darbi nes jums prieku,” klātesošajiem novēlēja Anmanis.

Mākslinieka radošā vispusība bija jūtama arī personālizstādes atklāšanas pasākumā, kad tika atskaņota mākslinieka komponētā mūzika un skanēja dziesmas paša autora izpildījumā.

Jānis Anmanis izstādēs piedalās kopš 1965. gada. Viņa darbi eksponēti daudzās pasaules valstīs - ASV, Anglijā, Francijā, Krievijā, Itālijā, Islandē, Birmā, Indijā, Lietuvā, Polijā, Somijā, Japānā. Viņa darbi atrodas privātkolekcijās un muzejos. Šī personālizstāde, kas Briselē būs skatāma divus mēnešus, ir atklāta par godu mākslinieka 70 gadu jubilejai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti