Kultūras ziņas

Atvērta Baleta un dejas enciklopēdija

Kultūras ziņas

LTV jauns raidījums "Literatūre"

Video projekts "Vienas gleznas stāsts"

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā - jauni videostāsti par astoņu klasiķu gleznām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja saturu no ceturtdien papildinājuši jauni video stāsti par mākslas darbiem, kas apskatāmi muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā. Tie vēsta par astoņu autoru spilgtiem darbiem, kas tapuši laika posmā pēc Otrā pasaules kara līdz 1985.gadam.

LNMM direktore Māra Lāce
00:00 / 00:22
Lejuplādēt

Visi stāsti atrodami Latvijas Nacionālā mākslas muzeja interneta vietnē un mobilajā lietotnē, kā arī muzeja sociālo tīklu kontos. Šie video stāsti papildina pirms diviem gadiem muzeja aizsākto sēriju „Vienas gleznas stāsts”, kas ļauj uzzināt vairāk par mākslas darba tapšanas aizkulisēm.

„Tie būs stāsti par Ausekļa Baušķenieka, Birutas Baumanes, Bruno Vasiļevska, Džemmas Skulmes, Jāņa Pauļuka, Līvijas Endzelīnas, Maijas Tabakas un Miervalža Poļa darbiem.

Un, ja pirmajā sērijā, ko radījām sadarbībā ar advokātu biroju „Ellex Kļaviņš”, notika sarunas ar pašu mākslinieku, kurš stāstīja par to, ko domājis un jutis, kā veidojis savu darbu, tad šajā sērijā ir teksts, ko uzrakstījuši mākslas zinātnieki, muzeja darbinieki, un runā aktieris Kaspars Znotiņš,” pastāstīja muzeja direktore Māra Lāce.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti