Latvijas Mākslinieku savienības galerijā atklāta izstāde «Ābols. Ripo. Jūra.»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā apskatāma vizuālās mākslas izstāde “Ābols. Ripo. Jūra.”. Izstādē pārstāvēti darbi no LMS muzeja kolekcijas: portreti, ainavas, marīnas un klusās dabas (dažādās glezniecības tehnikās), monumentālie zīmējumi, kā arī “Prezidentu zālē” eksponēti LMS biedres, mākslinieces Dzidras Baumas akvareļi, medijus informē LMS pārstāvji.

Izstādē ir pārstāvēti autori: Dzidra Bauma, Vilis Ozols (1929-2014), Gulnāra Skutele, Raitis Hrolovičs, Ieva Markēviča-Caruka, Maija Bērziņa, Iveta Priedīte, Juris Kaksis, Laine Kainaize, Anete Kalniņa, Jānis Pauļuks (1906-1984), Inese Sudare.

Izstādes rīkotāji atzīmē: "Izstādē “Ābols. Ripo. Jūra.” eksponētajiem darbiem šķietami tiek rīkots kompozicionāls "stabilitātes tests". Skatītājs ir aicināts vērot mākslinieku atšķirīgās pieejas kompozīcijas risinājumam, kā mākslas darba radīšanas svarīgākajam elementam. Izstādes “Ābols. Ripo. Jūra.” darbos iestrādāto kompozīciju uzbūves izteiksmība nav atkarīga no mākslinieku izvēlētām stilistikām, tematikām, bet no autoru personīgajām sajūtām un redzējuma."

Izstāde LMS galerijā ir apskatāma līdz 2020. gada 8. martam.

Izstādes “Ābols. Ripo. Jūra.” koncepcijas un dizaina autori: Igors Dobičins, Ansis Dobičins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti