Latvijas Mākslas akadēmijā viesojas igauņu mākslinieks Marko Mētams

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā šonedēļ viesosies igauņu mākslinieks Marko Mētams. Pirmdien viņš akadēmijas telpās rīkos bezmaksas publisko lekciju "I want to tell you something" un stāstīs par izaicinājumiem mākslinieka profesijā. Vēlāk trīs dienas igauņu mākslinieks akadēmijas studentiem vadīs radošu meistardarbnīcu, fokusējoties uz mākslas kā komunikācijas līdzekļa izzināšanu.

Rūta Briede par igauņu mākslinieka vizīti
00:00 / 01:07
Lejuplādēt
Kā stāsta Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras pasniedzēja Rūta Briede, Marko Mētama darbiem ir raksturīgs asprātīgs un pat brīžiem provocējošs skats uz aktuālām problēmām sabiedrībā:

„Marko Mētams ir viens no nozīmīgākajiem vārdiem Igaunijas konceptuālajā mākslā, un viņa vārds nav svešs Ņujorkā, Londonā, Parīzē un citās mākslas metropolēs. Tajā veidā, kā viņš runā ar sabiedrību par svarīgām tēmām, ir liela deva humora un ironijas, kas ir ietērpti bieži vien lielformāta gleznojumos ļoti lakoniskā stilā. Un caur šo lakonisko stilu un ļoti skaidri izteiktu domu viņš sarunājas ar sabiedrību par tai svarīgām tēmām. Marko Mētams kā personība, ir ārkārtīgi saistošs un interesants. Organizējot šo lekciju, mums bija jāņem vērā arī viņa personība, un viņš varbūt diezgan daudz ko patur noslēpumā par to, ko viņš mums pastāstīs. Tā ir arī tāda viņa iezīme - būt sabiedrības novērotājam un mēģināt uzspridzināt savas idejas un varbūt arī to, kas notiek sabiedrībā.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti