Kultūras ziņas

Manuela Šrēdera darbi Fotogrāfijas muzejā

Kultūras ziņas

Edītes Pauls-Vīgneres "Krāsu erotika"

Izstāžu cikls "Ārpus mūriem"

Latvijas Mākslas akadēmija sadarbojas ar Francijas jaunajiem māksliniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No ceturtdienas, 21.janvāra, Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) apskatāma Francijas mākslas galerijas "Crous de Paris" četru jauno mākslinieku darbi. Tas ir sākums jaunam izstāžu ciklam "Ārpus mūriem" un LMA sadarbībai ar Francijas jaunajiem mākslas augstskolu studentiem.

Parīzes "Crous" ir Francijas Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošs reģionāls studentu centrs, kā mērķis ir veicināt Parīzes studentu dzīves un darba apstākļus. Tai piederošā galerijā, kas atrodas pašā Parīzes sirdī, tiek izstādītas tikai mākslas studentu darbu ekspozīcijas.

"Mums ir noslēgts līgums, ka rudenī konkursa kārtībā tiks atlasīti pieci vai vairāki mūsu cilvēki, kuru darbi būs izstādīti tur," stāsta LMA rektors Aleksejs Naumovs.

"Mēs priecājamies, ka varējām dot iespēju četriem Francijas māksliniekiem organizēt šeit izstādi. Tas ir ļoti svarīgi "Crous" galerijai un organizācijai, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijai, jo starptautiskas sabiedrības uzmanība ir "Crous" prioritāte," norāda Parīzes "Crous" studentu nodaļas vadītāja Kristiāne Herdere.

Šī daudzsološā sadarbība tapusi pateicoties Francijā dzīvojošai latvietei, Sorbonas universitātē mākslas vēsturi studējošajai Hannai Kreilei.

"Francijā Latvijas māksla un Latvijas aktualitātes nav tik labi zināmas, un tā ir iespēja parādīt visu, kas mums notiek. Ceru, ka sadarbība būs dinamiska," pauž izstādes kuratore Hanna Kreile.

Izstādē piedāvāti ļoti atšķirīgas tehnikas, izpausmes un ideju darbi. No sietspiedes tehnikā veidotām gleznām, kurās mākslinieks pēta savas atmiņas iztēli, monumentālu skulptūru iedvesmotām instalācijām līdz pat video performancēm. "Performances ideja ir spēle tagadnē, bet ar video, kas ir filmēts pagātnē, visu savienojot, formēt nākotni," saka franču māksliniece Aleksandra Gujē-Loma.

Jau vēstīts, ka izstāde LMA būs skatāma līdz 13. februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti