Latvijas Mākslas akadēmijā atklāj diplomandu izstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā no 7.augusta varēs aplūkot maģistra programmas diplomdarbu izstādi, kurai šogad dots nosaukums "Pārmīt".

Izstāde ļaus iepazīties ar darbiem, kas plašākai publikai palikuši neredzēti, jo izstādīti tikai uz īsu brīdi diplomdarbu aizstāvēšanas laikā aizvadītā studiju gada noslēgumā. Daudzveidīgajā izstādē būs pārstāvētas Glezniecības, Grafikas, Tekstilmākslas, Keramikas, Tēlniecības un Stikla mākslas apakšnozares.

Sadarbībā ar pasniedzējiem dalībai izstādei izvēlēti tie jaunie mākslinieki, kuru rokrakstā nolasāmas novitātes un saskatāms ievērojams radošais potenciāls, norāda izstādes kuratore Antra Priede.

"Šie darbi jau ir patstāvīgi mākslas darbi, kas atspoguļo konkrētā mākslinieka radošo rokrakstu un kuriem jau vajadzētu būt izstādītiem kādā izstāžu zālē. Šī ir pirmā izstāde pēc to aizstāvēšanas, kurā tie redzami ilgāk par vienu dienu," norāda Antra Priede.

"Šeit ir, piemēram, dažādi interpretējama glezniecība, proti, attēls kombinēts ar mikrobioloģijas eksperimentiem. Tāpat arī stikla mākslas apakšnozares darbs, kas nav vienkārši kā stikla objekts, bet jau kā instalācija kopā ar vizualizācijām un skaņu. Katrs darbs pārkāpj kāda konkrēta mākslas žanra robežas. Piemēram, grafikas darbs, kas ir nevis uz papīra, bet jau kā objektu māksla uz grīdas," par izstrādi stāsta kuratore Antra Priede.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti