Latvijas Mākslas akadēmija aicina uz «Pagalma svētkiem»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jau otro gadu Latvijas Mākslas akadēmija atver savu pagalmu un aicina ikvienu 24.maijā apmeklēt "Pagalma svētkus".

Trīs mākslas augstskolu - Latvijas Mākslas akadēmijas, Latvijas Kultūras akadēmijas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas - sadarbības rezultātā "Pagalma svētkos" būs iespēja piedalīties dažādās darbnīcās, vērot improvizētus priekšnesumus un koncertus, kā arī doties ekskursijā pa Mākslas akadēmijas telpām.

Kā sarunā "Kultūras Rondo" norāda Latvijas Mākslas akadēmijas pārstāves Laura Lorenca un Laura Bistrakova, ideja par "Pagalma svētkiem" radusies tieši Mākslas akadēmijas studentiem, tomēr, lai darbs būtu produktīvāks un svētki bagātāki, palīgā tika aicināti arī Kultūras un Mūzikas akadēmijas draugi. Sadarbība un komunikācija akadēmiju vidū gan norit arī ikdienā, uzsver Mākslas akadēmijas studentes.

Šogad "Pagalma svētki" ir "Rīga 2014" - Eiropas kultūras galvaspilsētas notikums, līdz ar to, atšķirībā no pirmā gada, kad svētku radīšanā tika ieguldīti savi līdzekļi, šogad atbalstu sniedzis nodibinājums "Rīga 2014". Mākslas akadēmijas studentes uzsver - radusies lielāka ticība tam, ka svētki kļūs par ikgadēju tradīciju.

"Pagalma svētki" svinīgi tiks atklāti 24.maijā plkst. 12. Dienas pirmajā pusē notiks vairākas radošās darbnīcas ("Iesakņotāji", "Papīra liešana", "Trīs stūri", "Noķer savu vēju", "Komiksu darbnīca", "Tekstila apdruka"). Darbnīcas sniegs gan ieskatu mākslas un dizaina radīšanā, gan piedāvās viesiem kļūt par daļu no radošā procesa un pašu rokām izveidot kādu līdzi paņemamu atmiņu, savukārt plenērā zaļajā zonā ap Mākslas akadēmiju būs iespējams klātienē vērot darbu tapšanu (skicēšana, zīmēšana, gleznošana).

Latvijas Mākslas akadēmijas studentu mākslas un dizaina darbu tirdziņā varēs iegādāties un izvērtēt jauno mākslinieku veikumu, tāpat varēs novērtēt Latvijas Kultūras akadēmijas studentu veidotās īsfilmas.

Reizi apaļā stundā notiks ekskursijas, kas būs unikāla iespēja iepazīt Latvijas Mākslas akadēmijas ēku ne tikai kā pievilcīgu arhitektūras pieminekli, bet arī nokļūt tās gaiteņos un darbnīcās, kurās tiek strādāts ikdienā.

Vakara izskaņā paredzēti Latvijas Kultūras akadēmijas un Latvijas Mūzikas akadēmijas studentu priekšnesumi uz svētku skatuves.

Kā norāda Latvijas Mākslas akadēmijas studentes Laura Lorenca un Laura Bistrakova, "Pagalma svētki" ir vienīgais tik liela apmēra pasākums, ko kopīgi rīko Latvijas Mākslas akadēmija, Latvijas Mūzikas akadēmija un Latvijas Kultūras akadēmija, uzsverot - tieši šīs trīs augstskolas ir kodols, kas veido Latvijas kultūras nākotni.

Pagalma svētki norisināsies 24.maijā no plkst. 12 līdz 18 Latvijas Mākslas akadēmijas teritorijā Kalpaka bulvārī 13. Notikumi koncentrēsies ēkas iekšpagalmā un tuvākajā apkārtnē. Svētkus rīko un vada mākslas augstskolu studenti. Dalība visās svētku aktivitātēs ir bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti