Rīta Panorāma

Cer, ka pavisam drīz Covid-19 izplatību mērīs kanalizācijā

Rīta Panorāma

Pirmo reizi ar pasažieriem izmēģina hipercilpas kapsulu

Viestura Bērziņa ((1954 – 2019) latviešu gobelēna zelta fonda izstāde Siguldas Devonā

Latviešu tekstilmākslas zelta fonds – Viestura Bērziņa piemiņas izstāde Siguldā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tekstilmākslinieka Viestura Bērziņa darbu izstāde kultūras un mākslas telpā “Siguldas devons” daudziem atklās tekstilmākslas zelta fonda mākslinieku, personību, kura darbiem piemīt poētisms un krāsu prieks.

Viesturs Bērziņš (1954–2019) ir slavenā tekstilmākslas meistara Rūdolfa Heimrāta skolnieks. Piemiņas izstādē var aplūkot gobelēnus, fotogrāfiju kolāžas un zīmējumus.

Izstādē apskatāmie darbi deponēti no Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja, kā arī no Latvijas Mākslinieku savienības kolekcijām. Ekspozīcija papildināta ar mākslinieka fotogrāfiju kolāžām, dažiem viņa zīmējumiem. Apmeklētājiem iespēja noskatīties arī nelielu filmu, kas uzņemta 1991. gadā viņa viesošanos un darba laikā rezidencē Leikpleisidā, ASV.

Viesturs Bērziņš tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem VEF Kultūras pils Roberta Ligera vadītās “Rīgas pantomīmas” mīmiem, un artistiskums ienāca arī viņa darbos.

Izstādes iekārtotāji “Siguldas devonā” ir Bērziņa studiju laika biedri Juris Leitāns un Mārtiņš Heimrāts. “Viesturs neapšaubāmi pieder pie mūsu tekstilmākslas zelta fonda,” spriež izstādes mākslinieks, dizainers Mārtiņš Heimrāts. “Tā kā viņš pats par sevi vairs nevar parūpēties, tad mums viņš ir jāatceras un viņa darbi jāceļ saulē.”

Izstāde kultūras centrā “Siguldas devons” apskatāma līdz 5. decembrim.

Par mākslinieku

Viesturs Bērziņš dzimis Siguldā 1954. gadā. Mācījies Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Stikla mākslinieciskās apstrādes nodaļā (tagad PIKC Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas stikla izstrādājumu dizaina programma) no 1970. līdz 1974. gadam. Pēc tam studējis tekstilmākslu Latvijas Mākslas akadēmijā (tagad Vizuālās mākslas nodaļas Tekstilmākslas apakšnozare), kuru absolvējis 1979. gadā. Izstādēs piedalījies kopš 1978. gada un 1982. gadā kļuvis par Latvijas Mākslinieku savienības biedru. Darbi savā laikā eksponēti ne tikai dažādās izstādēs Padomju Savienībā, bet arī Vācijā, Francijā, Itālijā, Zviedrijā, Dienvidslāvijā, Somijā un citās valstīs. Viesturs Bērziņš bija mākslinieks trim latviešu kinofilmām: “Mazās kaislības” (1990), “Pa baltā furgona pēdām” (1992), “Mazie laupītāji” (2009). Kopš 1979. gada strādājis kā pedagogs Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti