Latviešu mākslinieki piedalās izstādē Hamburgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 25.septembrī, pulksten 19 Hamburgas mākslinieku namā „Gängeviertel“ tiks atklāta izstāde „Klassische Moderne Re-inszeniert", kurā piedalās virkne latviešu mākslinieku.

Pēc Hamburgas mākslinieces Dagmāras Rauvaldes ielūguma mākslas biedrības „Octopus art projects“ rīkotajā izstādē piedalīsies mākslinieki Dita Lūse, Kristīna Rubīne, Sandris Jaudzems, Dace Lucia Kidd, Justīne Lūce, Jacopo Abis, Vitaly Stanislavsky, Alise Elf.

Izstādes koncepta autori Edmunds Lūcis un Evelīna Vanaga atsaucās Hamburgas mākslinieces Dagmāras Rauvaldes aicinājumam veidot mākslas izstādi, kurā rodas idejiskais tilts starp klasisko modernismu un šodienas mākslinieku jauninājumiem.

Izvēlētie mākslinieki, kuri pārstāvēs mūsdienu sapratni par grafiku, ir suverēni, radoši un revolucionāri kā 20.gs. 30.gadu vācu mākslinieki, kas bija celmlauži Eiropas kultūrā.

Izstādē būs skatāma arī mākslinieka Edmunda Lūča personīgās mākslas kolekcijas izlase, kas saturiski radīs saikni starp vācu modernismu 20.gadsimta divdesmitajos un trīsdesmitajos gados un māksliniecisko drosmi mūsdienās.

Šī būs trešā mākslas izstāde, ko Hamburgā rīko mākslas biedrība „Octopus art projects”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti