Latgales mākslinieku ceļojums no iekšpuses uz ārpusi – izstādē Rotko mākslas centrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Marka Rotko mākslas centrā Daugavpilī sākusi mutuļot jaunā izstāžu sezona. Diemžēl šoreiz bez ierastās atklāšanās daudzu cilvēku klātbūtnē, taču apmeklētājus gaida jau trīs jaunas ekspozīcijas. Viena no tām ir tradicionālā Latgales reģiona mākslinieku konkursa izstāde, kurai dots nosaukums “Iekšpus – ārpus”.

“Tēma, kas ir arī nosaukums, ir citāts. “Inside out” – tā vienu savām grāmatām par tēvu Marku Rotko nosauca viņa dēls Kristofers Rotko. Un mēs šogad nolēmām, ka grāmatas nosaukums būs izstādes tēma. Mākslinieki tēmu uzzina iepriekš un atklāj to savos darbos. Mēs saņēmām vairāk nekā simt pieteikumu, no tiem mēs izvēlējāmies 56. Ir patīkams bonuss autoriem – neliels naudas fonds, un mūsu centrs varēs nopirkt dažus darbus, kurus tieši – par to lems mākslinieciskā padome,” Rus.lsm.lv pastāstīja Marka Rotko mākslas centra vadītājs Māris Čačka.

Izstādes dalībniece, māksliniece Ksenija Šinkovska iesaka: “Ieraugot gleznu, skulptūru vai jebkuru citu mākslinieka radītu objektu, ikreiz centieties saklausīt tā atbalsi. Vismaz dažas sekundes iegremdējieties rūpīgā pašapcerē. Mākslas emanācijas ir neprognozējamas un skaistas – krāsu plankumi, līnijas vai figūras, kas dejo jūsu galvā, vai klusināta mūzika, maiga melodija, kas ieskanas tālumā, viegla vēja dvesma vai negaidītas un spilgtas atmiņas

Ejiet tuvāk un tuvāk, koncentrējiet uzmanību! Un mākslinieciskās pieredzes kulminācijas brīdī kļūstiet par to, saplūstiet ar to pilnīgi un galīgi!

Tā tiek panākta rezonanse, atklāsme, savstarpēja vibrācija ar mākslas darbu. Tas ir neticams piedzīvojums dvēselei, elpu aizraujošs un brīnišķīgs. Un ikreiz liels solis iekšpus‑ārpus virzienā, uz dzīves un apkārtējās pasaules bezgalīgu izpratni.”

Izstāde atvērta līdz 25. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti