Kultūras ziņas

Pasaules mūzika festivālā "Porta"

Kultūras ziņas

Notiek 5. Starptautiskais kordiriģentu konkurss

Aptiekāra piezīmes Daugavpilī

Latgales grafikas simpozijā mākslinieki rada darbus Marka Rotko tēva piemiņai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpilī, Marka Rotko mākslas centrā, uz trešo, šoreiz jau starptautisko Latgales grafikas simpoziju, pulcējušies piecu valstu mākslinieki. Dzīvojot uz vietas rezidencē, nedēļas laikā mākslinieki radījuši darbus ar vienojošu tēmu, kas veltīta Marka Rotko tēva piemiņai - "Aptiekāra piezīmes".

Jakobs Rotkovičs, abstraktā ekspresionisma pamatlicēja Marka Rotko tēvs, bijis 19.gadsimta Dvinskas sabiedrībā cienījams kungs.Tadēļ ne velti izstādes tēma izvēlēta Latgales grafikas simpozija noslēgumam, veidojot tiešu saikni tradīciju pārmantojamībā.

"Pārsvarā tas ir radošums, tās ir izteiksmes, Daugavpils vide, šī kultūras telpa, Rotko dzimtā pilsēta, kur viņa tēvs strādāja par aptiekāru. Noteikti arhitektūra, cilvēki, telpa, tas viss bija tas, kas ļāva māksliniekiem radoši izpausties," stāsta Daugavpils Marka Rotko mākslas centra gide Tatjana Kolota.

Atšķirīgi domājošie un dažādi strādājošie grafiķi Daugavpils iedvesmu sajutuši atšķirīgi, pievēršot uzmanību aptiekāra dzīves, sajūtu un nozīmes atveidojumam "piezīmju" formā.

Latgales grafikas simpozija izstāde Daugavpilī, Marka Rotko mākslas centrā vēl būs apskatāma līdz 16.novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti