Rīta Panorāma

Netradicionālā lauksaimniecība kā hobijs un bizness

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Brigitu Zepu

Grāmata "Linen. Laima. Latvia" – tekstilmāksliniece Laima Kaugure

Laima Kaugure: Lins ir viens no dižciltīgākajiem materiāliem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Domāju, ka lins novērtē to, ka to ļoti mīlu, jo es uzskatu, ka tas ir viens no dižciltīgākajiem materiāliem," saka tekstilmāksliniece Laima Kaugure, kura uz savu dzimšanas dienu saņēmusi dāvānu - grāmatu ar trim lielajiem "L" - „Linen. Laima. Latvia”.

„Aušana ir kā meditācija, steļļu ritmiskā klaudzēšana nomierina, tikai jāļaujas procesam," par savu dzīvi tekstilmākslā stāsta Laima Kaugure. Tieši viņa kopā ar savas "Studijas Naturals" audējām tekstilmākslā un dizainā radījusi apvērsumu, linu audumu padarot iekārojami laikmetīgu.

Māksliniece stāsta, ka bērnību viņa pavadījusi zem stellēm un atceroties steļļu klaboņu. Laimai nav patikusi izšūšana un "baltie darbi", taču tagad pie tā atgriezusies un strādā ar lielu mīlestību. Māksliniece atzīst, ka viņai ārkārtīgi patīk lina kvalitāte - raupjums, burzīgums, nevērība. Kad Kaugure strādā ar linu, viņai uzplaiksnī impresionisma laika gleznotāju uzvalki - izbalējis lins.

Grāmata "Linen. Laima. Latvia", kurā tekstus rakstījušas Nora Ikstena un Sandra Kalniete, ir arī stāsts par Kaugures stilu un savu linu skolu. Māksliniece gan atzīst, ka viņai ir diezgan liela pretestība pret jaunām tehnikām un tehnoloģijām.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti