Kultūras ziņas

Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā "Atmiņas par nākotni"

Kultūras ziņas

Gvido Kajona portretētās personības

Kas kopīgs rotām un vīnam?

Laikmetīgo rotu izstāde «Fermentācija rotās» jeb kas kopīgs rotām ar vīnu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Galerijā “Putti” ceturtdien, 6.septembrī, atklās projektam veltītu laikmetīgo rotu izstādi, kurā 30 mākslinieki no dažādām Eiropas valstīm radījuši savu fantāziju par rotām un vīnu.

Izstādes “Fermentācija rotās” idejas autore ir mākslas kuratore no Itālijas Eliana Negroni, kura māksliniekus iedvesmojusi eksperimentēt par viņai pašai tuvām tēmām - mīlestību uz rotām un vīnu.    

Līdzīgi kā vīndari fermentācijas procesā mēģina radīt izcilu vīnu, izmantojot dažādas vīnogu šķirnes, tāpat mākslinieki eksperimentē ar materiālu kombinācijām, lai veidotu rotas.

Mākslas kuratore Eliana Negroni šai mijiedarbībai veltījusi starptautisku laikmetīgo rotu konkursu, kas jau septiņus gadus norisinās Kastela Sandžovanni pilsētā Itālijā.

“Daudziem mākslinieku vecākiem pieder vīnu lauki, un līdz ar to viņi ir izmantojuši vīnogulājus savos darbos,” stāstīja mākslas galerijas “Putti” vadītāja Agita Putāne.

No kokoglēm radīta kaklarota, kas veltīta mākslinieces ģimenei, no tēva vīnogulāja paņemti dzinumi, kas apstrādāti ar sudrabu, no žāvētas kaktusa lapas un porcelāna pulvera veidots gredzens vai no žāvēta kartupeļa un sudraba radīta kaklarota. Tā ir tikai daļa no trīsdesmit dažādu mākslinieku attiecībām ar vīnu, kas tiek izteiktas laikmetīgo rotu valodā.  

“Nākot uz šo izstādi, nevajag teikt, ka to nevar nēsāt. Tā ir tematiska izstāde. Tās ir tematiskas rotas, kas veltītas fermentācijai, vīnam. Un, protams, ne visas rotas ir valkājamas!” uzsvēra Putāne.

Laikmetīgo rotu izstāde “Fermentācija rotās” galerijā “Putti” būs skatāma līdz septembra beigām.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti