Kultūras ziņas

Noslēdzas "Kilograms kultūras 2020" fināla balsojums

Kultūras ziņas

Lasīšanas vēsture no viduslaikiem līdz mūsdienām

Laikmetīgās tēlniecības pērles Jūrmalā

Laikmetīgās tēlniecības pērles Jūrmalā – izstāde skatlogos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Meitene”, “Asns”, “Eņģelis”, “Meitene ar balonu” un “Rudzupuķes”. Tie ir pieci laikmetīgās tēlniecības darbi, kas līdz pat pavasarim būs aplūkojami Jūrmalas pilsētas muzeja kamīnzāles logos. No muzeja krājuma izvēlēto darbu vienojošais motīvs ir sieviete.

Dodoties baudīt kādu no ziemīgajiem pastaigu maršrutiem Jūrmalā, ir vērts tajā iekļaut Jūrmalas pilsētas muzeju Majoros. Lai arī muzejs apmeklētājiem ir slēgts, ēkas kamīnzāles logos iekārtota laikmetīgās tēlniecības ekspozīcija no muzeja krājuma. Tajā ir ap simt tēlniecības priekšmetu. Šai izstādei izvēlēti piecu autoru darbi, kurus vieno materiāla izvēle – alumīnijs un bronza.

Izstādes tēma – sievietes mūža ritums, ko simboliski ievada Genādija Stepanova darbs “Asns”. “Ļoti smalks, ļoti brīnišķīgs, viegls, neskatoties uz to, ka tas ir alumīnijs un metāls,” stāsta Jūrmalas pilsētas muzeja mākslas krājuma glabātāja Jana Rāve. “Vēl viens jauks mākslinieks ir Āris Smildzers. Viņš zināms ar to, ka ļoti mīl savus tēlniecības darbus bagātināt ar faktūrām. Un šis darbs nav izņēmums.

Pulētas bronzas figūra “Meitene” ir tēlnieces Intas Bergas veikums. Bet ekspozīciju noslēdz Gļeba Panteļejeva sirmas māmuļas portretējums tēlniecības darbā “Rudzupuķes” un Olgas Šilovas veidotā dinamiskā figūra “Eņģelis”. Ar šo nelielo tēlniecības darbu izstādi, muzejs sāk jaunu posmu savā darbībā, cerībā nepazaudēt saikni ar mākslas cienītājiem laikā, kad muzeja durvis ir slēgtas.

“Mums vajadzīgs ir apmeklētājs, jo mēs tāpat kā jebkurš mākslinieks no šīs te abpusējās enerģijas apmaiņas dzīvojam.

Tā mums liek meklēt jaunas idejas, ģenerēt šīs idejas un veidot brīnišķīgas izstādes,” uzsver Jana Rāve.

Laikmetīgās tēlniecības formas Jūrmalas pilsētas muzeja kamīnzāles logos varēs aplūkot līdz 13. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti