Kultūras ziņas

Lindas Leen atklāsmes koncertu sērija

Kultūras ziņas

Klāt pūšaminstrumentālistu konkurss

Laikmetīgā māksla maina līvāniešus

Laikmetīgās mākslas galerija mainījusi kultūras vidi Līvānos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Negaidītu popularitāti un iedzīvotāju ieinteresētību iemantojusi pirms pusgada atvērtā Mūsdienu mākslas galerija Līvānos. Nupat ar gleznotāja Jāņa Purcena izstādi “Laka. Krāsa. Papīrītis” Mūsdienu mākslas galerijā atklāta jaunā sezona.

Līvānos divstāvu sarkanā ķieģeļu ēkā otrajā stāvā izveidota Mūsdienu mākslas galerija. Telpas patīkami pārsteidz ar savu radošo vienkāršību. Tās ir kā vēl viens mākslas darbs.

“Ļoti daudzi patīkami pārsteigti, atbraucot pie mums.  Saka: „Vou! Latgalē kaut kas tāds notiek!” Mēs to neuztveram kā komplimentu, sakām atpakaļ: „Jā, izrādās, ka pie jums Rīgā vēl kaut kas notiek,”” stāsta Mūsdienu mākslas galerijas vadītājs Raimonds Vindulis.

Mūsdienu mākslas galerija Līvānos atvērta kopš aizvadītā gada jūlija, cilvēki atzīst, ka jaunā galerija un tās piedāvājums ir mainījis kultūras vidi pilsētā.

“Cilvēki ir pārsteigti, ieinteresēti un ļoti atvērti jaunām, radošām darbībām, par kurām līdz šim viņi nebija iedomājušies, un to ir panākusi šī galerija,” uzsver Mūsdienu mākslas galerijas apmeklētāja Inese Butlere.

Mūsdienu mākslas galerijā pasākumi ir bez maksas, galerijas veidotāji vēlas, lai māksla būtu pieejama ikvienam. Tāpēc tās vadītāji raksta projektus un meklē sponsorus, kuri ir gatavi viņu aktivitātes atbalstīt.

Mūsdienu Mākslas galerijas veidotāji ir jauni cilvēki - Lāsma un Raimonds Vinduļi, kuri vēlas mainīt cilvēkos izpratni, ka māksla ir kaut kas sarežģīts un neizprotams. Galerijā notiek ne vien izstādes, bet arī mākslas nodarbības bērniem, lekcijas, koncerti, performances. Šī ir vieta, kur cilvēki var dalīties ar savām idejām, sajust mākslu, radošu un brīvu atmosfēru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti