Laikmetīgās mākslas centrs iepazīstina ar Kalles Lāra skaņu noslēpumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra ofisā 30.jūnijā tiek atklāta latviešu-igauņu izcelsmes skaņu mākslinieka Kalles Lāra izstāde "Skaņas noslēpumi. Binaurālā klusā daba".

Izstādes pamatā ir mākslinieka saikne ar Rīgu, Latviju un Hardija Lediņa daiļradi, kas izvērsta atsevišķās skaņas un video instalācijās. Izstādē skatāmas interaktīvas video un skaņas instalācijas.

"Izstādē ir redzamas dažādas skaņu instalācijas - gan kaut kur jau līdz šim izstādītas, gan pilnīgi jaunas. Ir ļoti interesanta daļa, kur ir Polijā padomju laikos ražotas skaņu pastkartes. Tās ir agrāk sūtītas pa pastu un ir iespējams tās atskaņot uz plašu atskaņotāja," stāsta Laikmetīgās mākslas centra projektu vadītāja Diāna Popova.

1.jūlijā plkst. 18.30 Laikmetīgās mākslas centrā Kalle Lārs lekcijā "Kā troksnis ienāca mākslā?" viņš stāstīs par 20.gadsimtā piedzīvotajām radikālajām pārmaiņām.

"20.gadsimta sākums skaņu ainavā, kad savulaik klasiskās mūzikas komponisti ne visai aktīvi reaģēja uz tām izmaiņām, ko deva industrializācija, bet tā vietā citu mākslas veidu pārstāvji ļoti labprāt eksperimentēja ar skaņu," tematu ieskicē Diāna Popova.

Izstāde skatāma līdz 30.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti