Laikmetīgās mākslas centrs atklāj izstāžu ciklu «Pazudis arhīvā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

2015.gada nogalē un 2016.gadā Latvijas reģionu kultūras centros būs aplūkojama Latvijas Laikmetīgās mākslas centra veidotā izstāde "Pazudis arhīvā", ko papildinās izglītības programma "Lielā lupa". No 15.oktobra līdz 15.novembrim izstāde būs skatāma Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, kur tā tiks atklāta 14.oktobrī plkst. 16, savukārt 13.oktobrī plkst. 15 notiks seminārs skolotājiem, informējot par izglītības programmas piedāvātajām iespējām.

Izstāde "Pazudis arhīvā" veidota, balstoties uz Latvijas Laikmetīgās mākslas centra datu bāzes un arhīva materiāliem, kas ir plašākā informācijas krātuve par Latvijas laikmetīgās mākslas procesiem. Izstādes darbos mākslinieku un kuratoru tandēmi pievērsušies arhīva kā nozīmīga kultūras krājuma potenciālam, apskatot to kā daudzpusīgu informācijas nesēju, kas veido un pārformulē attiecības ar vēsturi, kā arī iesaista skatītāju kā aktīvu arhīva un mākslas darba lietotāju.

Izstādes dalībnieki ir Jānis Borgs un Laura Feldberga, Līga Lindenbauma un Kristaps Grundšteins, Aiga Dzalbe un Kristaps Epners, Ieva Epnere,  Baiba Legzdiņa, Haralds Matulis un Ieva Saulīte. Izstādes kuratore - mākslas zinātniece Andra Silapētere.

Izglītības programma "Lielā lupa" veidota, izmantojot Latvijas Laikmetīgās mākslas centra arhīvā atrodamās liecības par Latvijas laikmetīgās mākslas norisēm. Tās mērķis ir interesantā veidā iepazīstināt skatītājus gan ar laikmetīgās mākslas valodu, gan ar Latvijas mākslas un kultūras vēsturi. Ar digitālu un analogu spēļu palīdzību izstādes apmeklētājiem būs iespēja labāk iepazīt konkrētus māksliniekus, mākslas darbus, aktuālās norises Latvijas laikmetīgajā mākslā, kā arī veidot jaunus mākslas darbus. Izglītības programma adresēta plašai auditorijai - gan bērniem, kas vēl tikai apgūst mākslas pamatus, gan visa vecuma pieaugušajiem.  Idejas autore un projekta vadītāja ir mākslas zinātniece Linda Veinberga. Izglītības programmu papildinās Annas Veilandes Kustikovas lekcija un video programma "Jaunākā kustīgā attēla māksla Baltijā" - Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tā notiks 14.novembrī plkst. 13.

Izstāde būs skatāma Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā no 15.oktobra līdz 15.novembrim, Alūksnes muzejā no 25.novembra līdz 10.janvārim, Rīgas mākslas telpā no 4.februāra līdz  27.martam, Kuldīgas mākslas namā no 31.marta līdz 13.aprīlim un Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā no 23.aprīļa līdz 29.maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti