Laikmetīgās mākslas biennālei meklē alternatīvu izstādes formātu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Otrās Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA2) norise tiek atlikta, drīzumā tiks izziņotas alternatīvas izstādes formāta detaļas, medijus informē pasākuma rīkotāji. Biennāli bija plānots atklāt 14. maijā.

Lēmums atlikt biennāles norisi ir saistīts ar šībrīža globālajiem draudiem sabiedrības veselībai, kā arī ievērojot valsts, starptautisko un veselības institūciju ieteikumus un noteiktos ierobežojumus.

Biennāle un tās kuratoru komanda galvenās kuratores Rebekas Lamaršas-Vadelas vadībā patlaban apsver dažādas iespējas, kā skatītāji varētu ļauties mākslas pārdzīvojumam, pieredzot un iepazīstot 48 biennāles dalībnieku darbus un idejas.

Sīkāka informācija par RIBOCA2 jauno formātu tiks izziņota drīzumā. Kopumā biennāle turpinās atbalstīt iesākto vai procesā esošo jaundarbu realizēšanu, tikai nepieciešamības gadījumos piedāvājot citus radošus risinājumus.

Rīgas biennāles fonda dibinātāja Agnija Mirgorodska uzsver: “Mūsu komandas, mākslinieku, sadarbības partneru un apmeklētāju veselība un drošība vienmēr bijusi mūsu prioritāte, tāpēc mēs ar smagu sirdi esam spiesti paziņot, ka 2020. gada 14. maijā biennāle savu darbu nesāks. Tomēr, pārfrazējot RIBOCA2 koncepta formulējumu, mēs turpinām meklēt "alternatīvus veidus, kā spriest un rīkoties kopējās nākotnes labad", izmantojot šo situāciju kā iespēju “baiļu paralīzi transformēt rīcībspējā un riskus uztvert ar entuziasmu". Mēs šībrīža sarežģījumos saskatām vēl nebijušu izdevību meklēt jaunu pieeju izstāžu iekārtošanas formātam.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti