Kultūras rondo

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sezonas ieceres

Kultūras rondo

“Tukku Magi” projekts Tukumā. Iepazīstina Jānis Jākobsons

Festivālā "Survival Kit" pieejams mediācijas gids laikmetīgās mākslas pieejamībai

Lai laikmetīgo mākslu padarītu pieejamāku, festivālam «Survival Kit» tapis mediācijas gids

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai laikmetīgo mākslu padarītu pieejamāku cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāti, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) izstrādājis īpašu informatīvo materiālu – mediācijas gidu laikmetīgās mākslas pieejamībai festivālā “Survival Kit”, kurā apkopota svarīgākā informācija par visu deviņu festivāla norises vietu vides pieejamību un tajā skatāmajiem mākslas darbiem, informēja LLMC pārstāvji. Gidā ir ievietoti apraksti, kas raksturo reālo vides pieejamības situāciju, lai apmeklētāji paši var izvēlēties savām vajadzībām piemērotākās izstādes norises vietas.

Mediācijas gids pieejams bezmaksas gan Latvijas Laikmetīgās mākslas centra mājaslapā, gan visās festivāla norises vietās un no 1. oktobra tiks izplatīts pilsētvidē. Gidā apkopoti mākslas mediatoru sagatavoti rosinoši jautājumi par festivālā skatāmo mākslas darbu tēmām dažādu paaudžu cilvēkiem – LLMC aicina gidus izmantot gan individuāli apmeklējot izstādi, gan kopā ar mākslas mediatoriem, kas sastopami visās festivāla norises vietās pēcpusdienās. Lai pieteiktos sarunai ar mākslas mediatoru (gan individuāliem apmeklējumiem, gan grupām), LLMC aicina sazināties ar mediatoru programmas koordinatori Māru Žeikari (29586893), vai rakstot uz [email protected]

Visu festivāla laiku līdz 31. oktobrim LLMC aicina izmantot iespēju pieteikties mediatoru vadītām ekskursijām festivālā arī personām ar dažāda veida invaliditāti, sazinoties ar festivāla pieejamības projekta vadītāju Lību Bērziņu (28649014) vai Māru Žeikari (29586893), vai rakstot uz [email protected]. Mākslas darbu aprakstus vieglajā valodā iespējams saņemt, rakstot uz e-pasta adresi [email protected].

Par projektu “Pārmaiņu aģenti. Mākslas mediācija iekļaujošai sabiedrībai un laikmetīgās mākslas pieejamībai”

“Pārmaiņu aģenti. Mākslas mediācija iekļaujošai sabiedrībai un laikmetīgās mākslas pieejamībai” ir pilotprojekts, ko īsteno Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs savās izstādēs un laikmetīgās mākslas norisēs visa 2021. gada garumā. Pirmoreiz LLMC izstādēs mērķtiecīgi tiek veidoti pieejami un izglītojoši materiāli laikmetīgās mākslas iepazīšanai cilvēkiem ar speciālām vajadzībām. Ar šo projektu LLMC paplašina laikmetīgās mākslas satura pieejamību sabiedrībai, visa gada garumā aicinot uz izstādēm un pasākumiem ikvienu, īpaši tos cilvēkus, kuri šo gadu pavadījuši izolācijā, un ir ar dzirdes, redzes, kustību vai garīga rakstura traucējumiem.

Par festivālu “Survival Kit”

Starptautiskais laikmetīgās mākslas festivāls “Survival Kit”, ik gadu piesaistot vairāk nekā 10 000 apmeklētāju, ir viens no vērienīgākajiem ikgadējiem laikmetīgās mākslas notikumiem Baltijā kopš 2009. gada. Tas radās kā reakcija uz ekonomiskās krīzes skarto Latviju ar mērķi rosināt sabiedrību reaģēt uz pārmaiņām mūsdienu pasaulē un pārdomāt dažādas izdzīvošanas stratēģijas. Katru gadu festivālam tiek izvēlēta sabiedrībā aktuāla un nozīmīga tēma. Šogad tas norisinās no 3. septembra līdz 31. oktobrim vēl nebijušā formātā – tukšo ēku vietā apmeklētāji tiek aicināti doties uz Rīgas memoriālajiem muzejiem. Festivāls norisinās Jāņa Akuratera muzejā, Krišjāņa Barona muzejā, Raiņa un Aspazijas mājā, Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Andreja Upīša memoriālajā muzejā, Ojāra Vācieša muzejā, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā, Eduarda Smiļģa teātra muzejā un viesnīcā “Neiburgs”. Festivāla vietu izvēle palīdz atsegt arī tā tēmu, aicinot pievērst uzmanību individuāliem stāstiem kolektīvās atmiņas kontekstā un sabiedrības novecošanās jautājumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti