Kultūras ziņas

Sākas Dzejas dienas

Kultūras ziņas

Grosvaldu ģimenes stāsts Mākslas muzejā

Gitas Šmites portreti galerijā "Museum LV"

Kultūras centrs «Grata JJ» sāk rudens sezonu ar Šmites personālizstādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kultūras centrs “Grata JJ” rudens sezonu aizsāk ar diviem notikumiem – 5. septembrī apbalvojot “Grata balvas vizuālajā mākslā 2019” laureātus un atklājot gleznotājas Gitas Šmites personālizstādi “Es esmu”.

Gita Šmite izstādē “Es esmu” iezīmē savu ceļu 25 gadu garumā - no Rozentāla skolas cauri Mākslas akadēmijai līdz mūsdienām.

 “Saka, ka māksliniekam katra glezna ir kā pašportrets,” stāsta Šmite, “(...) var ar otu gleznot, var ar prātu gleznot. Man ir tā, ka es gleznoju ar sirdi.”

Portrets gleznotājai Gitai Šmitei vienmēr bijis tuvs. Izstādē aplūkojami māksliniecei tuvo cilvēku portreti, tostarp bērni, kā arī lībiešu krasta dāmas ar Kurzemes pusei raksturīgiem gleznu nosaukumiem -  “Ieviš”, “Smaidiš” vai “Baibišs. Čičorlinkist”

Kultūras centrs “Grata JJ” rudens sezonu vienlaikus sāks arī ar  “GRATA balvas vizuālajā mākslā 2019” laureātu apbalvošanu.

Galerijas “Museum LV” mākslinieciskā direktore, gleznotāja Inga Jurova stāsta, ka jaunā sezona sākas ar vienlaicīgu pagājušās sezonas lielākā notikuma noslēgumu. 5. septembrī konkursa “Grata balva 2019” skatītāju simpātiju balva tiks pasniegta Ditai Lūsei.

“Mūsu sezona solās būt ļoti interesanta, mēs atklāsim vairākas klasiķu izstādes – Jurim Ģērmanim, Jurim Dimiteram, Aleksejam Naumovam. Piedalīsimies baleta festivālā ar Litai Beiris un baletam veltītu izstādi, ir plānos izstāde par grāmatu ilustrācijām, arī nākamai vasarai liels konkurss,” atklāj Jurova.

Galerijas otrajā stāvā vēl divas nedēļas aplūkojama esence no ''Grata balvas'' izstādes “Spēka avots”, pēc tam gaidāms starptautisks mākslas projekts “Sāls pieskāriens”, kurā piedalīsies Latvijas, Krievijas, Igaunijas un Lietuvas mākslinieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti