Kultūras ziņas

Monoizrāde par Gebelsa kundzi Stūra mājā

Kultūras ziņas

Slavens aborigēnu mūziķis koncertē Latvijā

Izstāde Kuldīgā "30 no 30"

Kuldīgas mākslinieku rezidencē laikmetīgās mākslas izstāde «30 no 30»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kuldīgas mākslinieku rezidence savu jauno radošo sezonu iesākusi ar izstādi „30 no 30”. Tajā vienuviet skatāmi Latvijas mākslinieku darbi, kas tapuši pēdējo 30 gadu laikā. Izstāde ir kā ceļvedis mākslas attīstībā šai periodā.

Jau tikai dodoties uz Kuldīgas mākslinieku rezidences galeriju, skatienu piesaista Kirila Panteļejeva un Ivetas Laures 2002.gadā veidotais tēls TOP 1 – kailfigūra, kas simbolizē gan izteiksmes brīvību, gan mākslinieka neaizsargātību. Šķiet, ka tā bez emocijām nav atstājusi nevienu. Tāda ir arī pati izstāde "30 no 30" – provocējoša un uzrunājoša. Vienuviet skatāmi aptuveni 30 Latvijas mākslinieku darbi, kas tapuši pēdējos 30 gados.

"Pārmaiņas, kas sākās 80. gadu vidū, ienesa jaunus izpausmes veidus, kas bija saistīti zināmā mērā ar brīvību, ko deva pārejas periods," skaidro viens no izstādes kuratoriem Uldis Pētersons.

Izstādes mērķis nav veidot hronoloģisku atskatu. Par šo laika posmu runā glezniecība, fotogrāfija, grafika, tēlniecība, video, digitālie mediji. Kopaina ļauj saskatīt, ka daudzi agrāk radīti darbi šodienas situācijā šķiet vēl aktuālāki nekā to radīšanas brīdī.

Izstādē ar saviem darbiem piedalīsies Ivars un Inese Mailīši, Miķelis Fišers, Leonards Laganovskis, Kristaps Ģelzis, mākslinieku apvienība "Famous Five", Jānis Mitrēvics, Maija Kurševa, Ēriks Božis, Katrīna Neiburga, Kaspars Podnieks, Kristiāns Brekte, Artūrs Bērziņš, Ivars Drulle, Kristaps Ancāns, Andris Vītoliņš, Margrieta Dreiblate, Andris Eglītis, Anna Heinrihsone, Ginters Krumholcs, teksta grupa "Orbīta", Krišs Salmanis, Kirils Panteļejevs, Ieva Laure, Gļebs Panteļejevs, Baiba Rubine, Inga Brūvere, Andrejs Prigičevs, Ritums Ivanovs un Gints Gabrāns. Izstādes kuratori: Raimonds Kalējs un Uldis Pētersons 

Kuldīgā šī izstāde būs apskatāma līdz 31.maijam, tad tā dosies uz Lietuvu un Igauniju.

Šosezon Kuldīgas mākslinieku rezidencē  paredzēti daudzi vērienīgi pasākumi. Te būs radošā vasaras skola, arī starptautiskā glezniecības skola  ar astoņu valstu piedalīšanos, kā arī jau otrais dizaina filmu festivāls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti