Kuldīgas Mākslas namā būs skatāma ainavista Valda Līcīša 80. gadu jubilejas izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valda Līcīša 80 gadu jubilejai veltītā izstādē būs skatāmi mākslinieka jaunākie darbi, kā arī gleznas no Kuldīgas novada muzeja fondiem, informēja izstādes rīkotāji.

Valda Līcīša darba rīks ir pastelis, viņa mīlestība – daba. Viņa darbnīca ir tur, kur ir viņš, līdzīgi kā māksla ir pati dzīve. Mākslinieks pazīst katru Kuldīgas pilsētas un apkārtnes niansi. Viņš ne tikai ieklausās dabā un pilsētā; viņa darbos atspoguļojas beznosacījuma uzticība Kuldīgai un dabai, kas ir kļuvusi par neatņemamu viņa dzīves un mākslas sastāvdaļu. 

Var teikt, ka Līcītis ir sasniedzis tādu ainavas pilnību, kādu nav izdevies atrast nevienam citam. Viņa darbi ir stāstoši, bet tajos nav lieku detaļu. Darbiem raksturīgs tiešums, dabas izpratne, kas atspoguļojas niansētās gaismas un gadalaiku radītās tonalitātes noskaņās. 

Valdis Līcītis ir viens no ievērojamākajiem savas paaudzes ainavistiem. Mākslinieks dzimis Rīgā 1939. gadā, bet pašlaik dzīvo Kuldīgas novada Padures pagastā. Valdis Līcītis strādā pasteļu un eļļas tehnikās kopš septiņdesmitajiem gadiem, izkopjot pasteļglezniecības ainavas žanru līdz estētiskai skaidrībai un vispārinājumam, kas ļauj atpazīt klasisku Latvijas ainavu. 2018. gadā izdota grāmata, kurā  apkopoti 113 mākslinieka darbi, kas Kuldīgā tapuši vairāk nekā 40 gados.

Izstādes atklāšana notiks 13. aprīlī pulksten 16.00, Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6, Kuldīgā, izstāde apskatāma no 13. aprīļa līdz 19. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti