Dienas ziņas

Jelgavā durvis ver ''Brīnumzeme''

Dienas ziņas

Tukuma invalīdu dienas centrs ar izstādi atzīmē 15. jubileju

A.Naumova gleznas Kuldīgā

Kuldīgā skatāma Alekseja Naumova darbu izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ņujorka, Vīne, Taškenta, Rīga, Kuldīga – vai visa pasaule līdz 18.februārim būs redzama Kuldīgas Mākslas namā. Tur atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) rektora un mākslinieka Alekseja Naumova izstāde „Pasaules pilsētas”.

Nemaz nebija tik viegli gleznot rumbu, gandrīz neiespējami, tad mākoņu par maz, tad par daudz, tad nav īstā gaisma, turklāt daudz tūristu, tiekoties ar mākslas cienītājiem, tā jokojot sacīja Aleksejs Naumovs. Nu viņa pērnā gada vasarā gleznotā Ventas rumba ir viena no lielformāta gleznām personālizstādē Kuldīgas Mākslas namā. Darbs tapis divās stundās un 15 minūtēs.

 Tas bija maziņš rekords, jo parasti meklēju ilgi, gleznoju 3-4 stundas,” saka Naumovs.

Izstādē „Pasaules pilsētas” aplūkojami darbi, kas tapuši  ļoti dažādās pasaules vietās – gan lielpilsētās, gan mazos miestiņos – vietas izvēli galvenokārt nosakot  krāsas un gaisma. Turklāt glezna top visu acu priekšā bez foto palīdzības un skicēm. Līdzās izstādei varētu uzrakstīt arī grāmatu par gleznojot piedzīvotajiem atgadījumiem.

Aleksejs Naumovs atzīst, ka citus darbus no šīs sērijas atlasījis arī izstādei Vašingtonā. Tur, atklājot «Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014» pasākumu kopumu gada garumā Latvijas vēstniecībā no 8.februāra būs skatāmi viņa un prorektora Kristapa Zariņa kopizstāde “Rīga un pasaules pilsētas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti