Kuldīgā sākas LMA studentu plenērs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kuldīgā otrdien, 28.maijā, ierodas Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) glezniecības un grafikas studenti, lai piedalītos vasaras plenērā, kurš norisināsies līdz 19. jūnijam.

Šogad kā īpašs, plenēra programmu bagātinošs notikums gaidāms Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolai. Zaļās prakses nedēļas laikā no 3. līdz 7.jūnijam skolēniem būs iespēja pievienoties LMA studentiem pilsētvidē, lai kopīgi attēlotu pilsētas ainavas. Šāda ideja aizgūta no „Ēnu dienas” koncepcijas, kad interesentiem dota iespēja ielūkoties „profesionāļu” darba aizkulisēs.

Plenēra noslēgumā tiks iekārtota studentu mākslas darbu izstāde, savukārt Pilsētas svētku laikā, 20.jūlijā interesentiem būs iespēja studentu darbus – Kuldīgas pilsētvides ainavas – iegādāties tirdziņā.

Plenēra laikā 8.jūnijā 11.00 Kuldīgā notiks arī LMA profesora Pētera Postaža gleznošanas meistardarbnīca, kurā aicināts piedalīties ikviens interesents, kam interesē un kurš izmēģina roku glezniecībā vai zīmēšanā. Meistardarbnīca iecerēta kā draudzīga akcija brīvā dabā Kuldīgas pilsētvidē. Dalība gleznošanas meistardarbnīcā ir bez maksas. Dalībniekiem līdzi jāņem izvēlētie materiāli (papīrs, kartons vai audekls, krāsas, zīmulis, ogle, tuša vai cits – pēc paša ieskatiem un iespējām). Interesenti vēl līdz maija beigām aicināti pieteikties Kuldīgas Attīstības aģentūrā pie Kuldīgas Mākslinieku rezidences projekta vadītājas Ilzes Supes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti