Kultūras ziņas

Kavējas Dailes teātra ēkas un skvēra labiekārtošana

Kultūras ziņas

Sešdesmito gadu jaunceltnes fotogrāfijās

Kuldīgā atklāta izstāde "13"

Kuldīgā atklāta pedagogu un studentu grafikas darbu izstāde «13»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai pārliecinātos, cik daudzveidīgi ir Latvijas grafiķu darbi, jādodas uz Kuldīgu. Tur Mākslas namā ir atklāta Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas pedagogu un studentu izstāde “13”.

Kuldīgas Mākslas namā esošā Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas mākslas apakšnozares pedagogu un studentu izstāde “13” paver durvis uz grafikas tehniku un izteiksmju daudzveidību, kā arī nodaļas daudzpusību. 13 grafikas pedagogu darbi sasaucas ar 13 studentu padarīto, un izstādes apmeklētājam nav novilktas robežas, kur sākas vieni vai otri. Grafikas katedras vadītājs atzīst – te vienkopus redzamas mūdienu aktualitātes grafikā, jo lielākoties apkopots pēdējo gadu veikums.   

Grafikas maģistrantūras 2. kursa studente Guna Poga uzsver:

“Tas ir ārkārtīgi svarīgi, pasniedzēji var būt sava veida elki, šāda sadarbība ir brīnišķīga.”

Izstādei izvēlēti galvenokārt maģistrantūras 1., 2. kursa studentu darbi, kas tapuši mācību procesā. Ne viens vien ļāvies dažādiem eksperimentiem. Tā, piemēram, Evija Pintāne ar aicinājumu “Lūdzu, nekad nespiediet dzīvu kukaini, paldies”, radījusi darbu “Kā nospiest kukaini”, parādot, kas paliek pāri, ja klišeja cieš no grafikas preses, tramvaja un vilciena. Savukārt Elīna Krima, kura ieguvusi arī Vintera stipendiju, darbā “Caur smiekliem uz nākotni” izmantojusi augstspieduma un savu autortehniku.

Kuldīgas novada iedzīvotājus un viesus iepazīstināt ar kādu no Latvijas Mākslas akadēmijas nodaļām jau kļuvis par ikgadēju tradīciju, jo šobrīd sadarbībā ar akadēmiju pašvaldība veido mākslas un radošo klasteri “Adatu fabrika”, kurā būs inovatīva studiju programma un plašs mūžizglītības pakalpojumu klāsts radošo industriju jomā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti