Kuldīgā atklās Rituma Ivanova izstādi «Kadru tvērējs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kuldīgas mākslas namā 23. janvārī pulksten 16 tiks atklāta Rituma Ivanova personālizstāde „Kadru tvērējs”.

Izstāde ir turpinājums mākslinieka un Kuldīgas Mākslinieku rezidences sadarbībai, kas aizsākas 2013. gadā. Izstādē apskatāms arī īpašs Rituma Ivanova pašportrets, kura radīšanā piedalījušies vairāki Kuldīgas Mākslas skolas audzēkņi. Līdzās eksponētie dažādos laika posmos tapušie pašportreti, piedāvā skatītājam iesaistīties savdabīgā spēlē, kur katrs pats var kļūt par kadru tvērēju, izvēloties savu skatupunktu.

Ritums Ivanovs (1968)

Absolvējis Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolu (1987), turpinājis studijas Latvijas Mākslas akadēmijā (1994), studējis Humbolta Universitātē ASV.

Gleznas gan personālizstādēs, gan grupu ekspozīcijās pabijušas ASV, Francijā, Šveicē, Vācijā, Igaunijā, Katārā, Austrijā, Krievijā, Nīderlandē, Zviedrijā, Lietuvā, Lielbritānijā, Beļģijā, daudzi darbi iekļauti gan dažādu valstu mākslas muzeju, gan privātajās kolekcijās.

2009. gadā Ivanova darbs „FRAME 05” tika pārdots prestižajā britu izsoļu namā "Sotheby’s".

Izstādē vienuviet skatāmi darbi no dažādā laikā tapušām darbu sērijām. Līdzās jaunākajam ciklam "Raugoties saulē", redzami darbi no sērijām: "Ilūzijas simbols", "Sapņotāji", "Erotiskā filma" un "Zvaigznes gaismas staros", kuros caur vizuālo prizmu ir aplūkota tā kultūra, kas ir laiku rādoša un raksturojoša mūsdienas.

"Ir interesanti reizēm pārskatīt esošās lietas un saprast, kā no jau gatavām gleznām rodas jauns konteksts," - tā Ritums Ivanovs reflektē par izstāžu veidošanu. 

Jaunākajā sērijā "Raugoties saulē", kurā attēloti tuvi un pazīstami cilvēki, mākslinieks ir atteicies no sev tik tuvās un raksturīgās svītru tehnikas. "Raugoties saulē" inspirējis pavadītais laiks mākslas rezidencē Abū Dabī 2015. gadā.

Izstāde Kuldīgas mākslas namā būs apskatāma līdz 13. martam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti