Kultūras ziņas

"Muzikālā banka 2020" sola pārsteigumu

Kultūras ziņas

Kas apsaimniekos Mežaparka Lielo estrādi?

Kristiānas Dimiteres pieminekļi suņiem

Kristiānas Dimiteres pieminekļi suņiem – izstāde galerijas «Alma» skatlogos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Tā es pildu savu pienākumu pret viņiem, jo viņi bija dikti labi suņi,” tā  savas jaunākās personālizstādes “Woof, Woof!” vēstījumu raksturo māksliniece Kristiāna Dimitere. Rīgā, galerijas “Alma” skatlogos, aplūkojami mākslinieces dzīvē nozīmīgu suņu skulptūras.

Kristiānas Dimiteres veidotās baltās ģipša skulptūras izstādē “Woof, Woof” ir veltījums mākslinieces dzīvē nozīmīgiem trim suņiem, kuri jau devušies citos medību laukos. Figūras ir statiskas, bet vienlaikus aktīvas un izceļ katra ķepaiņa raksturu.

“Stāsts ir ne tikai par suņiem un viņu dzīvībām, bet par Kristiānu un viņas attiecībām ar šiem suņiem un uzticību un mīlestību, kas izriet no šīm attiecībām ar šiem suņiem.

Tie ir viņas draugi, radinieki, ģimenes locekļi. Un tādēļ protams, katra suņa aiziešana ir bijusi kā tuvinieku zaudēšana,” stāsta galerijas “Alma” pārstāvis Tomass Pārups.

Bokseris Argo bija Kristiānas Dimiteres vecāku – Vijas Artmanes un Artura Dimitera suns, kurš viņu bērnībā sargāja, Džanis aizstāja Argo zaudējumu, bet Brīnu Kristiāna izglāba, pretī saņemot neizmērojamu mīļumu un uzticību. Māksliniece skulptūras pielīdzina katra suņa dvēseles atspulgam.

“Ar atsauci uz Mišelu Velbeku, kurš līdzīgi Kristiānai, zaudēdams savu iemīļoto korgiju Klementu, veltīja telpu izstādei Tokijas pilī Parīzē,” atzīmē Pārups.

Kristiānas Dimiteres mīļo suņu skulptūras jebkurā diennakts laikā, izņemot “mājsēdes” stundās, līdz 15. martam aplūkojamas galerijas “Alma” skatlogos Tērbatas ielā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti