Kopīgā izstādē satiekas Ieva Liepiņa un Oņega Astaļcova

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

No 17. oktobra galerijā "Istaba" izstādē “Side by Side” satiekas divas mākslinieces – Ieva Liepiņa un Oņega Astaļcova (ASV). Abas vieno sena draudzība, bet šķir attālums, un kopīgā personālizstāde ir lieliska iespēja satikties un pabūt līdzās, nemeklējot izstādes darbos kādu īpašu kopsaucēju, bet pasniedzot katrai savu, šobrīd būtisku stāstu, informē izstādes veidotāji.

Ievas Liepiņas gleznu tapšanu izstādei “Side by Side” noteikusi nejaušība – negaidīts dāvinājums. Kādā Rīgas centra noliktavā atrastas sen aizmirstas, neatvērtas ķīmisko zīmuļu kārbiņas, ietītas 1938. gada avīzē. Nu ķīmiskais zīmulis kļuvis par vienu no Ievas glezniecības līdzekļiem un nostaļģiju raisošā dāvana – impulss lielākām un mazākām gleznām, kurās indivīda patības trauslums harmonē vai disonē ar pilsētas arhitektūras iezīmēto līniju trauksmaino ritmu.

Ieva Liepiņa ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) glezniecībā un keramikā, darbojas stājglezniecībā un monumentālajā glezniecībā, porcelāna apgleznošanā, grafikā.

Oņega Astaļcova beigusi apavu dizaina nodaļu Maskavas Tehnoloģiju Institūtā un pēdējos 20 gadus dzīvo un strādā ASV, kur darbojas dizainā, glezniecībā un grafikā. Pēdējos 10 gadus, izstrādājot briļļu rāmju dizainu, māksliniece izmanto trīsdimensionālās drukas sniegtās iespējas, kuras šoreiz iedvesmojušas Oņegu radīt darbu sēriju šai izstādei.

Izstādes “Side by Side” darbos autore nosacītus, ģeometriskus fonus, gleznotus, izmantojot pieklusinātu, krāsās ierobežotu krāsu paleti, apvieno ar formā un apjomā tīriem un saturiski viegli nolasāmiem trīsdimensiju objektiem. Mākslinieces mērķis ir radīt universālu darbu, kuru palielinot, variējot vai novietojot citā vidē, nezustu tā sākotnējais iecerētais vizuālais iespaids.

2014. gadā Oņegas Astaļcovas vadītais uzņēmums "Providence Optical" tiek minēts Amerikas optikas mazumtirdzniecības salonu Top 10. Kopš 2015. gada māksliniece tiek aicināta par žūrijas locekli Krievijas nacionālās optikas industrijas gada balvas "Zelta lornete" apbalvošanas ceremonijā.

Izstāde "Side by side" galerijā "Istaba" skatāma līdz 26. novembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti