Kultūras ziņas

"Liesmojošā tumsa" Valmieras teātrī

Kultūras ziņas

Ikgadējā izstāde "Rudens 2021" ieceļo pavasarī

Vladimira Avramenko kopā likšanas prieks

Kopā likšanas prieks. Mākslas telpā «Aminori» Vladimira Avramenko izstāde «Assemblage»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Interese ir galvenais, ko es meklēju mākslā – savu izvēli gleznot neliela formāta darbus, kas piesaistītu skatītājus uzmanību, raksturo mākslinieks Vladimirs Avramenko. Viņa jaunāko darbu izstādē "Assemblage" bieži izmantotas atsauces uz citiem mākslas laikmetiem. Pats mākslinieks to dēvē par "kopā likšanas" prieku.

Avramenko apguvis glezniecību gan Kaspera koledžā ASV, gan Latvijas Mākslas akadēmijā. Mākslinieks strādā arī par gleznošanas pedagogu. Viņa jaunāko darbu izstāde "Assemblage" mākslas telpā "Aminori" ir mēģinājums apvienot postmodernismam raksturīgo stilu dažādību ar klasiskās glezniecības valodu. 

"Tā arī ir tā likšana kopā, kas ir šai izstādes nosaukumā "Assemblage" no franču valodas "likt kopā". Mēs visi sastāvam iekšēji un ārēji no dažādām šķautnēm. No fragmentiem. Kā salikt to visu kopā, kā izveidot vienu tēlu un apskatīties pa gabalu. Ieraudzīt un atpazīt – tas ir mākslinieka darbs," teic Avramenko.

Avramenko nelielās miniatūrās atainotas dažādu priekšmetu kombinācijas, kurās izcelti noteikti simboli. 

"Kārtis ir simbols dzīves izlozei. Kam laimēsies, kam nelaimēsies. Kāds cipars tev izkritīs," atklāj mākslinieks. "Tas ir kaut kas matemātisks. Tie tauriņi – simbols transformācijai. Katrs tārpiņš mēdz izaugt par skaistu taureni un aizlidot prom. Tas viss notiek cikliski un pa apli. [..] Šeit ir tas dvēseles darbs, kas ir tuvs, kas ir ļoti grūts. Bet kas ir jādara, jo ir jūtama enerģijas plūsma no dvēseles.

Bieži vien cilvēki grib gleznot skaisti, dzīvot skaisti. Lai notiek viss uzreiz un pa smuko. Tas skaistums ir tajās grūtībās. Jo tiešām grūta ir tā profesija."

Vladimira Avramenko klusās dabas miniatūras "Aminori" mākslas telpā būs skatāmas līdz februāra beigām. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti