Konkursā «Zelta ābele 2015» gada mākslinieka balvu ieguvis Aivars Plotka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Grāmatu mākslas konkursā "Zelta ābele 2015" ceturtdienas, 31.marta vakarā balvu nominācijā "Gada mākslinieks" ieguvis Aivars Plotka, bet balva par mūža ieguldījumu grāmatniecībā tikusi redaktorei Ligitai Bīberei.

Grāmatu mākslas konkursā "Zelta ābele 2015" noskaidroti uzvarētāji deviņās kategorijās, kā arī uzzināts portāla "Delfi" aptaujas uzvarētājs.

Nominācijā "Dzeja" par uzvarētāju kļuvis Toma Treiberga otrais dzejas krājums "Drudzis", kura mākslinieks ir Reinis Pētersons, grāmata sagatavota tipogrāfijā "McĀbols poligrāfija", bet izdevējs ir "Mansards".

Prozas nominācijā pie balvas tikusi Jāņa Unduska grāmata "Gaidot vārdus", kuras mākslinieks ir Zigmunds Lapsa, grāmata iespiesta tipogrāfijā "Jelgavas tipogrāfija", bet tās izdevējs ir "Mansards".

Nominācijā "Dokumentālie izdevumi" pie balvas ticis izdevums "Richarda Zarriņa atmiņas". Grāmatas māksliniece ir Daiga Brinkmane, Riharda Zariņa zīmējumi un grafikas. Izdevums sagatavots tipogrāfijā "Jelgavas tipogrāfija", izdots - "Vesta - LK".

Nominācijā "Grāmatas bērniem" uzvarējusi Jura Zvirgzdiņa grāmata "Have a Nice Day! Gandrīz mīlas stāsts", kuras māksliniece ir Elīna Brasliņa, tipogrāfija - "Jelgavas tipogrāfija", bet izdevējs - "Pētergailis".

Nominācijā "Zinātniskā grāmata" pie balvas tikusi grāmata "Zinātniskais redaktors Andris Levāns. Terra Mariana 1186-1888", kuras mākslinieks ir Aivars Plotka, tipogrāfija - "Franco Cosimo Panini" apgāds Modenā, bet izdevējs ir Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Vatikāna Apustulisko bibliotēku.

Nominācijā "Uzziņu literatūra" pie balvas tikusi Klausa Dītera Ludviga un Mudītes Smiltēnas "Vācu-latviešu frazeoloģijas vārdnīca", kuras māksliniece ir Baiba Lazdiņa, tipogrāfija - "Latgales Druka", bet izdevējs ir "LU Akadēmiskais apgāds".

No mācību grāmatām uzvarējis Lauris Gundars ar "Dramatika jeb racionālā poētika. 2.redakcija". Grāmatas dizaina autors ir birojs "H2E", tipogrāfija - "Jelgavas tipogrāfija", bet izdevējs ir "Darbnīcas".

Savukārt nominācijā "Mākslas izdevumi" uzvarējusi Margaritas Ziedas "Andris Freibergs". Grāmatas mākslinieki ir Rūta Briede un Artis Briedis, tipogrāfija - "Jelgavas tipogrāfija", izdevējs - "Neputns".

No fotoalbumiem pie balvas ticis Edvards Steihens ar "Fotogrāfija/Photography", kura māksliniece ir Anta Pence, tipogrāfija - "Jelgavas tipogrāfija", bet izdevēji ir "Neputns" un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.

Par portāla "Delfi" aptaujas uzvarētāju kļuvusi autoru kolektīva izdotā "Vispusīgās fiziskās sagatavotības trenera rokasgrāmata", kuras dizaina autors ir Rihards Delvers, ilustrācijas - Ilze Dambe un Signe Holendere. Izdevums iespiests tipogrāfijā "PNB Print", bet tā izdevējs ir "DUE", Latvijas Treneru tālākizglītības centrs.

Jau ziņots, ka šoreiz konkursam 42 izdevēji bija pieteikuši 101 grāmatu, bet konkursam "Zelta ābele 2014" 40 izdevēji iesniedza 117 grāmatas, savukārt "Zelta ābelei 2013" 46 izdevēji iesniedza 109 grāmatas un kalendārus.

Konkursam nominētās grāmatas līdz 27.aprīlim vēl būs apskatāmas Rīgas Centrālajā bibliotēkā, pēc tam izstāde būs skatāma bibliotēkas filiālēs, bet Latvijas Nacionālās bibliotēkas Jāņa Pāvila lasītavā tā būs skatāmā līdz pat nākamā gada aprīlim.

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija konkursu "Zelta ābele" rīko kopš 1993.gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti