Kultūras ziņas

Piketē pret Āgenskalna tirgus slēgšanu

Kultūras ziņas

"Mumij Troll" Rīgā svin nozīmīgu jubileju

Roberta Koļcova personālizstāde

Koļcovam personālizstāde «Netiešā komunikācija» galerijā «Putti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Galerijā „Putti” no 15. līdz 29.decembrim skatāma mākslinieka Roberta Koļcova personālizstāde “Netiešā komunikācija”. Tajā Koļcovs apkopojis savu šā gada veikumu - lielformāta gleznas, keramikas tehnikā gatavotas maskas un grafikas darbus. Glezniecības, tēlniecības un grafikas mijiedarbe Koļcovu interesējusi kopš viņa radošās darbības pirmsākumiem.

Mākslinieks izstādei sagatavojis darbu kopumu, kas ietver lielformāta gleznas, keramikas tehnikā gatavotas maskas un grafikas darbus, kas veidoti gada garumā. Ar šiem darbiem tiek turpināta iepriekš iesāktā starpdisciplīnu (glezniecība, tēlniecība, grafika) komunikācija, kas mākslinieka darbos redzama kopš radošo izpausmju pirmsākumiem.

Piecas lielformāta gleznas turpina iesākto ciklu, kas tematiski veido 12 gleznas par smaržu ietekmi uz cilvēka ķermeni un garu. Maskas ir veidotas ar ornamentālu prioritāti pār formu, saglabājot maskas simbolisko nozīmi bez tieša, verbāla skaidrojuma.

Koļcovs apzinās, ka katrs mākslinieka darbs tā vērotājā raisa atšķirīgas asociācijas, taču nekādu tīšu kodu mākslas darbos neesot. Arī pati izstāde nav konkrēts aicinājums, protests vai uzsaukums.

„Izstāde ir komunikācija ar cilvēkiem. Es gribu būt mijiedarbībā. Es vēlos, lai kāds skatās. Es vēlos, lai kāds kaut ko saka. Man tas ir svarīgi,” saka mākslinieks.

Roberta Koļcova ekspozīcija netiešai un tiešai komunikācijai ar skatītājiem galerijā „Putti” būs atvērta līdz 29.decembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti