Kultūras ziņas

Starptautiskā lasītprasmes diena

Kultūras ziņas

Atkal ir izaugusi dzejas pupa

Nozāģētie koki pārtop pasaku tēlos

Koka skulptūru simpozijā Jelgavā top pasaku tēli bērnudārziem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pasakas var ne vien lasīt un stāstīt, bet arī izveidot taustāmas un funkcionāli lietojamas. To apliecina šonedēļ Jelgavā notiekošais 4. starptautiskais koka skulptūru simpozijs “Balti”. Tā tēma - baltu tautu pasaku tēli, kurus četru Jelgavas bērnudārzu teritorijā mazo jelgavnieku acu priekšā no ielu rekonstrukciju laikā nozāģētiem kokiem veido simpozija mākslinieki.

Četru Jelgavas bērnudārza bērnu pastaigu maršrutos šonedēļ iekļauta arī došanās uz norobežoto laukumiņu, kur koka skulptūru simpozija ''Balti'' dalībnieki veido bērniem praktiskās skulptūras. Bērnudārzā ''Kāpēcīši'' top ''Lidojošais kuģis'', ar kuru varēšot aizlidot tik tālu, cik sniedzas bērnu fantāzija.

"Es katrā ziņā nepieturos šai pasakai tā burtiski. Man vienkārši iepatikās ideja par lidojošo kuģi, un es to pasaku turpināju savā improvizācijā," stāsta tēlnieks Kārlis Īle. "Man šis lidojošais kuģis kļuva par transporta līdzekli, kas aizved mūs pasaku valstībā."

Uz kuģa klāja vienlaikus varēs atrasties desmit bērni, un vizuāli tas atgādinās gan kuģi, gan lidmašīnu, gan putnu. Pagaidām gan bērni nedomā, kurp ar to lidos, bet gan - kā tas izskatīsies.

Ar nepacietību savu skulptūru gaida arī bērnudārzā ''Rūķu māja'', kur lietuviešu mākslinieks Tautvils Poviļonis no liepas sācis izzāģēt pasakas motīvu ''Divas kaziņas''.

Pie bērnu klātbūtnes mākslinieks ir pieradis, jo simpozijā piedalās jau ne pirmo gadu, bet galvenais, ka tādējādi tiek iepazītas dažādu valstu pasakas.

Koka skulptūru simpozijs ''Balti'', kurā piedalās Latvijas un Lietuvas tēlnieki Jelgavā notiek jau ceturto reizi. Visi  četri darbiņi tiks pabeigti līdz 15. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti