Kloda Monē gleznu izsolē Londonā pārdod par rekordlielu summu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kloda Monē glezna „Le Grand Canal” (1908) pārdota „Sotheby's” izsolē Lielbritānijā par 23,7 miljoniem sterliņu mārciņu (28,4 milj. eiro), nesasniedzot gleznas novērtējuma augstāko robežu, taču kļūstot par dārgāko pirkumu „Bonhams” un „Sotheby's” rīkotajās impresionistu un sirreālistu darbu izsolēs otrdien, 3.februārī.

Pēdējos gados ļoti pieprasītā mākslinieka Kloda Monē gleznu pirms izsoles eksperti vērtēja 20-30 miljonu sterliņu mārciņu robežās, tomēr mākslas darbs neradīja ažiotāžu. „Sotheby's” izsolē liela interese bija par Anrī Matisa „Au Fauteuil Noir” (1942), kuru tika pārdota par 15,8 miljoniem sterliņu mārciņu (18,9 milj. eiro), kamēr eksperti to bija novērtējuši 9-12 miljonus sterliņu mārciņu robežās. Iepriekšējais gleznas īpašnieks to bija iegādājies „Sotheby's” izsolē Londonā 2004. gadā par 6,6 miljoniem sterliņu mārciņu (7,9 milj. eiro).

Ekspertu noteikto vērtību pārsniedza arī Kazimira Maļeviča autoportrets, kurš tika nosolīts par 5,7 miljoniem sterliņu mārciņu (6,8 milj. eiro), un Ogista Rodēna skulptūras.

„Sotheby's” impresionistu darbu izsole noslēdzās 4. februārī. Pēc ekspertu domām, lielāko kolekcionāru interesi izsoles noslēgumā vajadzēja izraisīt Pjēra Ogista Renuāra darba „Etude de baigneuses” (1915), taču tas nepārsniedza noteiktās vērtības robežas. Trīs reizes novērtējuma summu pārsniedza cits Renuāra darbs – „Jeune fille lisant” (1895), kuru nosolīja par 1,1 miljonu sterliņu mārciņu (1,4 milj. eiro). Novērtējuma griestus - 300 tūkstošus sterliņu mārciņu krietni pārsniedza arī Pola Sezāna glezna "Femme allaitant son enfant", kuru pārdeva par 1,3 miljoniem sterliņu mārciņu (1,7 milj. eiro).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti