Klāt jaunās mākslas festivāls «Urban Poetry»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 6. - 8. jūnijam Totaldobže mākslas centrā norisināsies eksperimentālās kultūras festivāls "Urban Poetry". Darbība notiks visās Totaldobže mākslas centra telpās – koncertzālē, mazajā zālē, laboratorijā un terasē.

No 6. - 8. jūnijam Totaldobže mākslas centrā norisināsies eksperimentālās kultūras festivāls "Urban Poetry". Darbība notiks visās Totaldobže mākslas centra telpās – koncertzālē, mazajā zālē, laboratorijā un terasē.

„Urban Poetry” ir izaudzis par jaunās/eksperimentālās mākslas festivālu, piedāvājot vienviet trīs vakarus pēc kārtas baudīt dažādu mākslas disciplīnu pārstāvju oriģināldarbus, kuru iedvesmas un pieredzes avots ir mūsdienu cilvēka dzīve pilsētā – cilvēku radītā vidē. Festivālā uzaicinātie mākslinieki darbojas ar to kultūras daļu, kas veidojas šodien, kas reaģē uz mums apkārt notiekošajiem procesiem. Filtrē, testē, analizē un komentē tos caur mākslu. Rezultāts reizēm var būt grūti saprotams, vai šķist destruktīvs un apdullinošs, bet jau nākamajā mirklī mākslas darbs var atklāt, stiprināt un iedvesmot – tā ir unikāla māksla, kas radīta šodienas cilvēkam, izmantojot šodienas izteiksmes līdzekļus gan valodā, gan skaņās un kustībās. Visefektīvāk tā ir pieredzama tieši tās izpildes laikā, atrodoties blakus tās izpildītājam – mākslas alķīmiķim.

Festivāls tiks atklāts ar kārtējo eksperimentu laboratorijā 6. jūnijā, kur notiks „Rīga–2014” programmā iekļautās Ievas Kulakovas izstādes "Horizontu meklējot" radošās laboratorijas darbs "Bailes" un noslēgsies 8. jūnijā ar Dirty Deal Audio organizēto Bītmeikeru dienu.

Festivāla īpašie viesi ir eksperimentālā džeza projekts KIRK no Varšavas, multi-instrumentālists avangarda mākslinieks no Sibīrijas Alexander Markvart un Hannah Silva.

Silva ir vairakkārt godalgota rakstniece, teātra veidotāja un performanču māksliniece ar pamatiem mūzikā, ko "The Times" nodēvejis par vienu no ambiciozākajiem un izklaidējošākajiem dzejniekiem valstī. Viņas uzstāšanās tiek raksturotas kā radikālas, politiskas un drosmīgas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti