Klajā nācis izstādes «Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā» katalogs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Vienlaikus ar izstādes “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā” atvēršanu Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā klajā nāk izstādes katalogs latviešu un angļu valodā, informēja apgāda “Neputns” pārstāvji.

Izstāde “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstīs” pirmo reizi tika atklāta 2018. gadā Orsē mākslas muzejā Parīzē. Kuratora Rūdolfa Rapeti (Rodolphe Rapetti) vadībā tā aicināja iepazīt simbolismu Baltijas mākslā no 19. gadsimta 90. gadiem līdz 20. gadsimta 30. gadiem. Izstāde kļuva par vienu no lielākajiem Latvijas reprezentācijas notikumiem Baltijas valstu simtgadē un nu tā skatāma Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM).

LNMM izstādes katalogs turpina kopīgo ieceri ar nosaukumu “Nepieradinātās dvēseles. Simbolisms Baltijas valstu mākslā”. Kataloga ievadā vairāku autoru raksti par Baltijas vēsturisko kontekstu, nacionālajām mākslas skolām, kā arī par šī vērienīgā projekta vēsturi.

Savukārt kataloga apjomīgākajā – attēlu daļā iekļauti visi mākslas darbi, kuri tika eksponēti izstādē Orsē muzejā Parīzē. Tāpat kā izstādē, katalogā tie kārtoti trīs tematiskās daļās – “Mīti un leģendas”, “Dvēsele” un “Daba”. Par katru mākslas darbu sniegta izsmeļoša informācija, ko sagatavojuši triju Baltijas valstu mākslas zinātnieki.

Kataloga noslēgumā – mākslinieku biogrāfijas, hronoloģija, bibliogrāfija un personu rādītājs.

Katalogu izdošanai sagatavojis Latvijas Nacionālais mākslas muzejs un izdevniecība “Neputns”. Dizains – Anta Pence.

LNMM izstāde skatāma līdz 2021. gada 21. februārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti