«kim?» svin četru gadu jubileju un plāno nākamo piecgadi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„kim?” jau strāda pie programmas nākamajai Laikmetīgā mākslas centra piecgadei, jo centrs strādā piecgadēs, norāda „kim?” programmas direktore Zane Onckule. 18. maijā aprit četri gadi kopš „kim?” Laikmetīgā mākslas centra dibināšanas.

Tā bija 2009. gada Muzeju nakts, kad 19. gadsimta spīķeros pie Rīgas Centrāltirgus darbību sāka jaunas izstāžu telpas.

Šodien centrā atklāj trīs vienas paaudzes mākslinieku personālizstādes – Evitas Vasiļjevas "Paralēle vertikālei", Kaspara Groševa "00:10:00:00" un Edgara Lielzeltiņa "Nepārtraukts".

3. maijā Malmes izstāžu centrā „Malmö Konsthall” notika „kim?” Laikmetīgās mākslas centra ekspozīcijas atklāšana sadarbībā ar māksliniekiem Darju Meļņikovu un Armandu Zelču.

Zane Onckule turklāt ir viena no projekta komisārēm Latvijas dalībai 55. Venēcijas mākslas biennālē. Latvijas paviljona oficiālā atklāšana notiks 2013. gada 31. maijā.

„Maijs mums ir ekstrapilns mēnesis,” atzīst Onckule, bet, atbildot uz jautājumu, kā mainās publikas attieksme pret laikmetīgo mākslu, stāsta, ka publikai joprojām ir diezgan uzmanīga attieksme. „Bet man gribētos cerēt, ka tas nozīmē tikai to labāko.”

Kā zināms, abreviatūra "kim?" slēpj jautājumu "kas ir māksla?", uz kuru pasaules mākslas vēsturē tiek meklēta arvien jauna atbilde. „kim?” pārstāv versiju, kuru teorētiķi dēvē par neokonceptuālismu, bet pats centrs atbild vienkāršāk "Māksla ir viss, kas notiek".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti