Kultūras ziņas

Gruzijas Nacionālā baleta emociju vētra

Kultūras ziņas

Mūzikas nedēļa Tallinā

Atklāj Latvijas paviljona Venēcijas biennālē dekonstrukciju Rīgā

«kim?» skatāma dekonstruēta Latvijas ekspozīcija no Venēcijas biennāles

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 29.marta līdz 25.aprīlim Laikmetīgās mākslas centrā „kim?” Spīķeros aplūkojami Kaspara Podnieka un Kriša Salmaņa darbi, kas bija eksponēti 55. Starptautiskajā Venēcijas mākslas biennālē. Tā kā telpas nav ļāvušas pasniegt darbus tādus, kādi bija Venēcijā, Rīgas publikai mākslinieki piedāvā dekonstruētu versiju.

Ekspozīcija Rīgā tiek veidota, ņemot vērā telpas specifiku, un tajā apskatāmas Kaspara Podnieka fotogrāfijas no sērijas “Rommeļa pienotava” ar tās pavadošo skaņceliņu un Kriša Salmaņa instalācija – Venēcijas biennālē eksponētā “Kustīgā koka” motorizēta animācija.

Latvijas paviljonu 55. Starptautiskajā Venēcijas mākslas biennālē organizēja "kim?" Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Ņujorkas mākslas telpu "Art in General". Ekspozīcijā „North by Northeast” („Ziemeļi – Ziemeļaustrumi”) tika izstādīti jauni, īpaši Venēcijas Arsenāla telpai veidoti darbi – Kaspara Podnieka lielformāta fotogrāfijas un video, kurā portretēti Drustu zemnieki uz savu saimniecību fona, un Kriša Salmaņa instalācija – ritmiski svārstīgs koks. Atklājot mākslinieka attiecības ar reālo un vienmēr mainīgo, cilvēku veidoto pasauli, tostarp iztēlotajām Eiropas robežām un centriem, mākslinieki ekspozīcijas ietvaros pievērsās identitātes, nenoteiktības un starpstāvokļu izgaismošanai.

Vasarā šī izstāde ceļos uz Cēsu Mākslas festivālu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti