«kim? Rezidences balvu» ieguvusi Ieva Kraule

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Laikmetīgās mākslas centrs “kim?” paziņojis kultūras godalgas “kim? Rezidences balvas” laureātu. Par to kļuvusi māksliniece Ieva Kraule.

Balvas ieguvēja pavasarī Latvijas Republikas simtgades programmā pavadīs trīs mēnešus “Gasworks” izstāžu, darbnīcu un starptautisko rezidenču programmā Londonā, kas būs lieliska iespēja attīstīt profesionālās prasmes un konkurētspēju un sekmēt Latvijas mākslas atpazīstamību ārpus mūsu valsts robežām.

Ieva Kraule (1987) strādā dažādos medijos. 2012. gadā galerijā “Bastejs” bija skatāma Ievas Kraules personālizstāde “Sengaidītas brīvdienas pie fiktīvu atmiņu bezdibeņa”, bet 2013. gadā “kim?” Laikmetīgās mākslas centrā norisinājās personālizstāde “11 no 10”. 2014.gadā „Vita Kuben” galerijā Ūmeo bija skatāma mākslinieces izstāde projekta “Virsbūve” ietvaros, Kalnciema kvartālā - izstāde “Vientulība būs mans lielākais dārgums”, bet jaunatklātajā mākslas galerija "427", kas atrodas Maskavas forštatē, - izstāde "Tagad neviens vairs tā nedejo!". Tāpat māksliniece piedalījusies kopizstādēs. Jaunākā no tām izstāde "Dancing Water” Prāgā kopā ar Kasparu Groševu.

Jau vēstīts, ka "kim? Rezidences balvas 2017" finālā bija četri mākslinieki - Ieva Kraule, Maija Kurševa, Krišs Salmanis un Evita Vasiļjeva.

Ikgadējā "kim? Rezidences balva" ļauj daudzsološam latviešu māksliniekam vai divu mākslinieku apvienībai piedalīties rezidences programmā vienā no "kim?" partnerorganizācijām.

Pirmās balvas laureāte Darja Meļņikova 2015. gada vasarā pavadīja divus mēnešus KW Laikmetīgās mākslas institūtā Berlīnē, savukārt otrā - Ieva Epnere - 2016. gada rudenī divu mēnešu garumā izmantoja iespēju piedalīties ISCP Starptautiskā darbnīcu un kuratoru programmā Ņujorkā.

2018. gada uzvarētājs dosies uz rezidenču un jaunās mākslas programmu "ArtPort" Telavivā.

"Rezidences balva" aizsākta ar mērķi stiprināt Latvijas daudzsološo un reizē jau starptautisku pieredzi guvušo mākslinieku profesionālās prasmes, konkurētspēju un starptautisko sadarbību, sekmējot Latvijas mākslas atpazīstamību.

Kā atzīst iepriekšējo balvu ieguvējas, rezidence ir lielisks impulss jaunu ideju attšitīšanai, kā arī dod neatsveramu ieguldījumu nākotnes projektos, jo nodrošina kontaktus ar starptautiski spēcīgiem mākslas profesionāļiem.

2016. gada rudenī "kim?" Laikmetīgās mākslas centrs balvas pirmajai kārtai nominēja astoņus māksliniekus, kas atbilst balvas kritērijiem. Mākslinieku portfolio izskatīja un fināla nominantus atlasīja starptautiskā žūrija: Alessio Antoniolli un Roberts Lekijs ("Gasworks" izstāžu, darbnīcu un starptautisko rezidenču programmas vadītājs un "Gasworks" kurators), Ena Bārlova (Ņujorkas mākslas telpas "Art in General" direktore), Anna Kats (kuratoriālā asistente, Ņujorkas Modernās mākslas muzejs "MoMA", Ņujorka) un Kari Konte (starptautiskās darbnīcu un kuratoru programmas (ISCP) Ņujorkā vadītāja).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti