«kim?» «Rezidences balvu 2016» ieguvusi Ieva Epnere

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Laikmetīgās mākslas centra "kim?" "Rezidences balvu 2016" ieguvusi Ieva Epnere, informē "kim?" pārstāvji. Līdz ar to Ieva Epnere šī gada rudenī pavadīs divus mēnešus Ņujorkā, Starptautisko darbnīcu un kuratoru programmā (ISCP) un būs pirmā rezidente no Latvijas ISCP divdesmit gadu darbības laikā.

Balvas ieguvēja paziņošanas ceremonija norisinājās 31. maijā. Jau vēstīts, ka "kim?" "Rezidences balvas 2016" starptautiskā žūrija šī gada fināla atlasei bija nominējusi sekojošus māksliniekus: Ēriku Apaļo, Ievu Epneri, Ingu Melderi un Katrīnu Neiburgu.

Ikgadējā “kim?" "Rezidences balva” ļauj daudzsološam Latvijas māksliniekam vai divu mākslinieku apvienībai piedalīties rezidences programmā vienā no "kim?" partnerorganizācijām.

Mākslinieku portfolio izskatīja un fināla nominantus atlasīja „kim? Rezidences Balvas” starptautiskā žūrija: Alesio Antoniolli un Roberts Lekijs ("Gasworks" izstāžu, darbnīcu un starptautisko rezidenču programmas vadītājs un "Gassworks" kurators), Ena Bārlova (Ņujorkas mākslas telpas "Art in General" direktore), Adela Javica (pasākumu un rezidenču programmas kuratore KW Laikmetīgās mākslas institūtā Berlīnē), Kari Konte (starptautiskās darbnīcu un kuratoru programmas (ISCP) Ņujorkā vadītāja), Marija Linda (Stokholmas mākslas telpas "Tensta Konsthall" direktore; Gvandžu biennāles 2016 mākslinieciskā vadītāja) un Nikolauss Šafhauzens (Vīnes “Kunsthalle” direktors).

"Visiem nominētajiem māksliniekiem ir iespaidīga mākslinieciskā pieredze, un ikviens no viņiem būtu lielisks ISCP kopienas papildinājums. Tomēr Ievas Epneres darbos redzams unikāls skatījums uz situācijām un kontekstiem, kas Ņujorkā ir mazāk zināmi un kas noteikti bagātinās mūsu pilsētas mākslas ainavu. Vienlaikus, labvēlīgie apstākļi, kādus māksliniekiem rada ISCP un Ņujorka, ļaus viņas darbiem un pētījumiem sasniegt jaunus augstumus. Ar prieku sekošu līdzi kā Epneres pētījumi par modernajos laikos aizmirsto vēsturi un tradīcijām attīstīsies Ņujorkā - vietā, kurā rodamie iedvesmas avoti ievērojami atšķiras no ierastajiem," uzsver "kim?" "Rezidences Balvas 2016" žūrijas locekle un ISCP vadītāja Kari Konte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti